11 augustus 2015

Als je je woning verbouwd hebt is het van belang je verzekeraar daarvan op de hoogte te brengen. Doe je dat niet dan riskeer je onderverzekerd te zijn als er zich een schadegeval voordoet.

Wanneer verwittigen?
Als je werken doet aan je woning waardoor de waarde of de indeling van je huis gewijzigd wordt, moet je je verzekeraar daarvan op de hoogte brengen. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan het geval dat je je zolder inricht of een carport of veranda bouwt.

Renoveer je enkel je badkamer of keuken dan moet je je verzekeraar niet verwittigen tenzij hierdoor de waarde van je woning toeneemt. Ook als je je woning schildert of behangt moet je je verzekeraar niet verwittigen. Neem bij twijfel contact met je verzekeraar.

Hoe verwittigen?
Neem in eerste instantie contact met je verzekeringsmakelaar of stuur een mail of een brief naar je verzekeraar. Krijg je opvolgend geen reactie stuur dan een aangetekende brief. Hou er rekening mee dat de verzekeraar wellicht de premie die je moet betalen zal verhogen.

Het risico.
Als je je verzekeraar niet op de hoogte brengt van de werken riskeer je bij een schadegeval onderverzekerd te zijn. De kans bestaat dan dat je verzekeraar bij een schadegeval slechts een gedeelte van je schade betaalt. Hij kan dan de zogenaamde evenredigheidsregel toepassen. Daarbij wordt het bedrag van de schade vermenigvuldigd met de verzekerde waarde en gedeeld door de werkelijke waarde van je woning.

Bron:
Immovlan.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag