Verdien een deel van je woonlasten terug met Airbnb!

Onlangs las ik in Eigen Huis Magazine over Airbnb. Dit is een internationale organisatie die het mogelijk maakt je huis of een deel ervan als Bed & Breakfast aan te bieden. Iedere eigenhuizenbezitter kan zijn huis of een kamer per nacht verhuren aan toeristen. Airbnb.nl is een handige site voor iedereen die ruimte over heeft en extra wil bijverdienen, maar biedt ook zeker een uitkomst voor verkopers om een deel van de (dubbele) woonlasten terug te verdienen!

Hoe werkt Airbnb?
Je meldt je huis of kamer gratis aan via airbnb.nl. Bij het aanmelden voeg je foto’s en een omschrijving toe van de woning die je verhuurt en de buurt. Je kunt tevens een lijst met voorzieningen invullen en een profielfoto van jezelf uploaden. Je geeft aan wat een overnachting van jouw huis per nacht kost en eventueel wat het huren voor een week of per maand kost.

Uiteraard bepaal je zelf wie er bij je verblijft. Bij een aanvraag voor een reservering geeft airbnb je een dag de tijd om te accepteren of te weigeren. Na 24 uur vervalt de aanvraag. Nadat er een reservering is gemaakt, maak je je huis in orde voor de huurders en overhandig je hen de sleutel bij aankomst.

Tip! Staat je huis te koop en wil je jouw huis aanbieden op Airbnb? Gebruik een deel van je foto’s en aanbiedingstekst op Funda in de omschrijving. Omdat de meeste huurders niet uit Nederland komen, doe je er goed aan de tekst in het Engels te vertalen en te plaatsen.

Waarom gebruiken toeristen Airbnb?
Bed & Breakfasts winnen de laatste jaren aan populariteit. Door verblijf in een B&B ervaren toeristen de sfeer van de stad en de bewoners vaak meer dan in een hotel. Het huren van een huis of kamer is ook veelal goedkoper dan het huren van een hotelkamer. Airbnb biedt inmiddels een verblijf aan in meer dan 34.000 steden, verspreid over 1921 landen! Vooral in de grote steden is er volop keuze. De site trekt een zeer divers publiek aan; gezinnen, alleenstaanden, groepjes vrienden, stelletjes etc.

Je kunt je woning gemakkelijk aanbieden op Airbnb. Bezoek de website hier. De ‘Aanmelden’ knop vind je rechts bovenaan de homepage.

Gerelateerde artikels

Zo kan je reageren als je huurder gas en elektriciteit vroegtijdig stopzet!

Nadat een huurder een opzegbrief naar jou als verhuurder stuurde, zegt die ook al het contract met de elektriciteits- en gasleverancier stop. Moet je dat als verhuurder zomaar aanvaarden? Wat kan je dan doen?
Lees meer

Ministerraad akkoord over oplossing voor ongelijke behandeling huurinkomsten!

Om de ongelijke behandeling van huurinkomsten aan te pakken, zal ons land ook voor woningen in het buitenland de belastbare basis berekenen op basis van een kadastraal inkomen. De ministerraad heeft vandaag het licht op groen gezet voor een wetsontwerp van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Dat moet ervoor zorgen dat de buitenlandse belasting op dezelfde manier wordt behandeld als de Belgische onroerende voorheffing.
Lees meer

Deze drie mogelijkheden heb je als je al negen jaar (ver-)huurt

De meeste huurovereenkomsten voor een woning of appartement waarin de huurder zijn hoofdverblijfplaats heeft, worden aangegaan voor negen jaar. Maar wat gebeurt er bij het verstrijken van die termijn? Kan de huurder dan verder blijven huren? Is daarvoor een nieuwe huurovereenkomst nodig?
Lees meer

Wat als de huurschade groter is dan de huurwaarborg…

Men zegt wel eens dat de huurwaarborg het maximale is dat je als verhuurder kan vragen als je huurder schade aanricht aan je huurpand. Maar is dat wel zo? Met welke spelregels moet je rekening houden?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons