6 januari 2014

Onlangs las ik in Eigen Huis Magazine over Airbnb. Dit is een internationale organisatie die het mogelijk maakt je huis of een deel ervan als Bed & Breakfast aan te bieden. Iedere eigenhuizenbezitter kan zijn huis of een kamer per nacht verhuren aan toeristen. Airbnb.nl is een handige site voor iedereen die ruimte over heeft en extra wil bijverdienen, maar biedt ook zeker een uitkomst voor verkopers om een deel van de (dubbele) woonlasten terug te verdienen!

Hoe werkt Airbnb?
Je meldt je huis of kamer gratis aan via airbnb.nl. Bij het aanmelden voeg je foto’s en een omschrijving toe van de woning die je verhuurt en de buurt. Je kunt tevens een lijst met voorzieningen invullen en een profielfoto van jezelf uploaden. Je geeft aan wat een overnachting van jouw huis per nacht kost en eventueel wat het huren voor een week of per maand kost.

Uiteraard bepaal je zelf wie er bij je verblijft. Bij een aanvraag voor een reservering geeft airbnb je een dag de tijd om te accepteren of te weigeren. Na 24 uur vervalt de aanvraag. Nadat er een reservering is gemaakt, maak je je huis in orde voor de huurders en overhandig je hen de sleutel bij aankomst.

Tip! Staat je huis te koop en wil je jouw huis aanbieden op Airbnb? Gebruik een deel van je foto’s en aanbiedingstekst op Funda in de omschrijving. Omdat de meeste huurders niet uit Nederland komen, doe je er goed aan de tekst in het Engels te vertalen en te plaatsen.

Waarom gebruiken toeristen Airbnb?
Bed & Breakfasts winnen de laatste jaren aan populariteit. Door verblijf in een B&B ervaren toeristen de sfeer van de stad en de bewoners vaak meer dan in een hotel. Het huren van een huis of kamer is ook veelal goedkoper dan het huren van een hotelkamer. Airbnb biedt inmiddels een verblijf aan in meer dan 34.000 steden, verspreid over 1921 landen! Vooral in de grote steden is er volop keuze. De site trekt een zeer divers publiek aan; gezinnen, alleenstaanden, groepjes vrienden, stelletjes etc.

Je kunt je woning gemakkelijk aanbieden op Airbnb. Bezoek de website hier. De ‘Aanmelden’ knop vind je rechts bovenaan de homepage.

Bron:
Makelaarsland


Twitter Facebook Google-plus

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag