Vastgoedmakelaars vragen makelaar voor lokaal woonbeleid in elke gemeente


De Vlaamse vastgoedmakelaars, bij monde van CIB Vlaanderen en het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV), willen dat elke burgemeester in Vlaanderen een vastgoedmakelaar aanstelt die beleidsmatig kan meedenken over de woon- en vastgoedplannen in zijn stad of gemeente. Dat melden ze zaterdag in een persbericht. 
 
Volgens de sector blijkt uit een recente rondvraag dat het voorstel 'de uitdrukkelijke steun van alle politieke partijen in Vlaanderen geniet'.
Uit de bevraging blijkt, zo stellen de vastgoedmakelaars, dat 'alle politieke partijen in Vlaanderen het onverdeeld eens zijn over de toegevoegde waarde van de vastgoedmakelaars voor het gemeentelijke woonbeleid', en dat wegens hun expertise.

De voorbije jaren waren de vastgoedmakelaars al vertegenwoordigd in diverse woonraden en gemeentelijke commissies voor ruimtelijke ordening (Gecoro's), 'maar intussen ligt de lat een stuk hoger en claimt de sector zijn rol in élke gemeente'.
'Nooit eerder waren de uitdagingen op het vlak van wonen zo groot. De laagste inkomens klagen over de betaalbaarheid van wonen, en voor de middenklasse rest de vraag hoe we het betaalbaar kunnen houden. Daarnaast kampt de vrije huurmarkt met structurele problemen, wordt de schaarste aan bouwgrond groter en blijft het een grote uitdaging om een zeer groot aantal oudere woningen te renoveren of te vervangen', besluiten de makelaars.

Op 23 november vindt overigens het grootste vastgoedcongres van het jaar plaats voor de Vlaamse makelaardij. Daar zal hun rol grondig bediscussieerd worden.

Bron:
http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_bouw/Vastgoedmakelaars_vragen_makelaar_voor_lokaal_woonbeleid_in_elke_gemeente.9269679-3101.art?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&ckc=1&goback=%2Egde_2728678_member_186896216

 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag