Vastgoedmakelaars vragen makelaar voor lokaal woonbeleid in elke gemeente


De Vlaamse vastgoedmakelaars, bij monde van CIB Vlaanderen en het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV), willen dat elke burgemeester in Vlaanderen een vastgoedmakelaar aanstelt die beleidsmatig kan meedenken over de woon- en vastgoedplannen in zijn stad of gemeente. Dat melden ze zaterdag in een persbericht. 
 
Volgens de sector blijkt uit een recente rondvraag dat het voorstel 'de uitdrukkelijke steun van alle politieke partijen in Vlaanderen geniet'.
Uit de bevraging blijkt, zo stellen de vastgoedmakelaars, dat 'alle politieke partijen in Vlaanderen het onverdeeld eens zijn over de toegevoegde waarde van de vastgoedmakelaars voor het gemeentelijke woonbeleid', en dat wegens hun expertise.

De voorbije jaren waren de vastgoedmakelaars al vertegenwoordigd in diverse woonraden en gemeentelijke commissies voor ruimtelijke ordening (Gecoro's), 'maar intussen ligt de lat een stuk hoger en claimt de sector zijn rol in élke gemeente'.
'Nooit eerder waren de uitdagingen op het vlak van wonen zo groot. De laagste inkomens klagen over de betaalbaarheid van wonen, en voor de middenklasse rest de vraag hoe we het betaalbaar kunnen houden. Daarnaast kampt de vrije huurmarkt met structurele problemen, wordt de schaarste aan bouwgrond groter en blijft het een grote uitdaging om een zeer groot aantal oudere woningen te renoveren of te vervangen', besluiten de makelaars.

Op 23 november vindt overigens het grootste vastgoedcongres van het jaar plaats voor de Vlaamse makelaardij. Daar zal hun rol grondig bediscussieerd worden.

Bron:
http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_bouw/Vastgoedmakelaars_vragen_makelaar_voor_lokaal_woonbeleid_in_elke_gemeente.9269679-3101.art?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&ckc=1&goback=%2Egde_2728678_member_186896216

 

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons