Vastgoed: controle online


Als u een nieuwe woning bouwt of uw bestaande woning grondig verbouwt, dan weet u dat u daar een belangrijk budget moet voor uit trekken. Op immochecker.be vindt u tools om dit budget te begroten.
 
De praktijk wijst uit dat het door de bouwheer geschatte budget meestal lager uitvalt dan de werkelijke kostprijs van de werken. Vaak ‘mis kijken’ mensen zich op de uiteindelijke kostprijs van een bouw met als belangrijkste gevolg dat er naar bijkomende financiële middelen moet worden gezocht.

Om dit te vermijden is er een website, www.immochecker.be, waar u online een controle van uw bouwbudget kunt doen. Op basis van een aantal in te geven parameters krijgt u een indicatieve waarde van de totale kostprijs van uw bouwproject.
Wilt u een meer gedetailleerd overzicht, dan kan dit ook, maar dan moet u via de site een offerte op maat vragen. In dat geval zal er een expert langs komen en een verslag opstellen. Let wel, u betaalt hiervoor 345 euro.

Verder zijn er op de site ook een aantal berekeningen die gratis kunnen worden uitgevoerd. Het gaat onder meer om de berekening van de notariskosten, van de kosten van een hypothecaire lening, van de waarde van een bouwgrond, van de bouw- en expertisekost.

Bron:
https://moneytalk.knack.be/economie/geld-en-beurs/geldzaken/vastgoed-controle-online/article-4000060904763.htm

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons