Tuinmeubilair: welke zijn trendy en welk budget moet ik voorzien?

Nu de zon weer regelmatig schijnt, is de verleiding groot om met een glaasje op het terras plaats te nemen. Nu alleen de tuinmeubelen nog! Benieuwd naar de laatste trends en welk budget je moet voorzien?

Teak

“In het recente verleden hebben we veel teakhouten meubelen verkocht. Da’s nu veel minder het geval, ook al blijven sommige mensen erbij zweren. Het probleem met teak is dat het één tot twee keer per jaar geolied moet worden en daarom kiezen we er tegenwoordig minder voor. Tuinmeubels die weinig of geen onderhoud nodig hebben en die de hele winter buiten kunnen blijven staan, zijn populair nu. Je hoeft ze alleen maar met een doekje af te vegen om ze weer volledig tot hun recht te laten komen. Dus: plastic, aluminium, roestvrij staal, zulke materialen. Vooral inox is goed bestand tegen winterweer en bovendien sterker dan aluminium… maar ook duurder natuurlijk.”

Verfijnd meubilair

Ook qua design veranderen de smaken, al blijft het prijskaartje natuurlijk de doorslaggevende factor. “Over het algemeen zijn gevlochten kunststof meubelen, hoewel van hoge kwaliteit en met een knap design, minder succesvol dan voorheen. Anderzijds doen zeer eenvoudige, rechthoekige tafels het erg goed, in het bijzonder omdat ze gemakkelijk op te bergen zijn.”

Nu de prijs nog

Voor een kwaliteitsvolle maar eenvoudige set tuinstoelen kan je bij de firma terecht met een budget tussen € 500 en € 600. Wil je een echt salon voor in de tuin, moet je minstens € 1.000 rekenen. Afhankelijk van het gekozen materiaal en ontwerp lopen de prijzen op tot € 5.000 à € 6.000.

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons