Augustus: wat moet er deze maand in de tuin gebeuren?


Volop zomer en dat betekent dat er toch nog wel wat werk in de tuin te doen is. We lijsten graag even op wat je deze maand allemaal in de (moes)tuin kunt/moet doen.


 • Het gazon heeft nog altijd een wekelijkse maaibeurt nodig. Verwijder eventueel onkruid en besproei bij extreme droogte één avond per week voor minimaal 45 minuten.


 • Mest je gazon een keer bij.


 • Verwijder onkruid tussen bloemen in de borders. Haal ook uitgebloeide bloemen weg.


 • Zonnebloemen staan volop in bloei. Geef indien nodig water en meststoffen. Bind ze eventueel aan zodat ze niet kunnen omwaaien.


 • De meeste hagen groeien tot in augustus. Je kunt ze eind deze maand - op een bewolkte dag - snoeien om ze de hele winter lang mooi te houden. Ook buxus kun je nu een scheerbeurt geven.


 • De bloeiperiode van de lavendel is ook achter de rug. Tot eind augustus kun je ze tot net boven de blaadjes snoeien.


 • Wespen zijn volop aanwezig. Vermijd zoetigheid op je terras want daar komen ze heel graag op af. Plaats eventueel een wespenval.


 • Wil je volgend jaar narcissen in je tuin? Dan kun je de bollen nu al planten.


 • In de moestuin kun je nog spinazie, veldsla en rammenas zaaien. Bloemkool-, sla- en andijvieplantjes kun je ook nog uitplanten in volle grond.


 • Augustus is de maand om uien, komkommers, tomaten, courgettes en aubergine te oogsten.


 • De nachten worden iets langer en vochtiger. Daar houden slakken van. Plaats slakkenvallen om te voorkomen dat je hele oogst mislukt.


 • Heel wat druiven, rode bessen en perziken kunnen nu al geoogst worden. Bepaalde appel- en perensoorten zijn ook weldra klaar om te plukken.


Bron:

Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons