De trends in keramische tegels

Keramische tegelvloeren zijn enorm populair: hun prijs-kwaliteitverhouding ligt goed, er zijn tal van mogelijkheden qua vorm, kleur en grootte en ze zijn onderhoudsvriendelijk. Waarom dus niet voor keramiek kiezen? Wanneer je bij die keuze ook nog rekening houdt met de trends ben je verzekerd van jarenlang plezier.

1. Grote formaten
Groot, groter, grootst: dat is de onmiskenbare trend in het tegellandschap. Daar waar we een vijftal jaren geleden op 60 bij 60cm zaten, kunnen we vandaag al tegels kiezen in formaten als 75 bij 75cm of 60 bij 120cm. De troef van grote tegels is dat ze een kleine ruimte visueel groter laten lijken. Weet wel, de grote tegels hebben ook een hoger gewicht. Die twee aspecten maken de plaatsing ervan moeilijk. Kortom, dat is enkel weggelegd voor specialisten.

2. Patchwork van tegels
Kleine tegels zijn echter niet volledig afgeschreven. Je kunt ze ook combineren met de grote tegels en zo creatieve vloeren samen stellen. Alles kan zolang je de goede harmonie maar voor ogen houdt. Het mixen van verschillende tegels is komen overwaaien uit de modewereld. Het is toegelaten stijlen, kleren en designs te mixen. Zo’n patchwork is zelfs een beetje retro. Zoek ook hier weer naar smaakvolle combinaties. Of zoek in het aanbod dat de fabrikanten zelf al aanbieden.

3. Nieuwe looks
Keramische tegels evolueren niet alleen in hun formaat, maar ook in hun uitstraling. Dankzij nieuwe productietechnieken is het perfect mogelijk keramische tegels te maken met het uitzicht van gepolierd beton, metaal, parket en zelfs natuursteen, glanzend of verweerd als je dat liever ziet. Om het effect van de imitatie zo krachtig mogelijk te maken, is het belangrijk dat je de voeg zo goed mogelijk afstemt op de tegelkleur.

4. Vloertegels op de wand
Populair in badkamers is het gebruik van grootformaat vloertegels tegen één accentwand. Heel vaak is dit de wand van de instapdouche of de wand achter het bad. Zo trek je de look van de vloer door in de wand en creëer je eenheid.

5. Glastegels
De naam geeft het al aan: tegels uit glas. Ze hebben de badkamer al veroverd en zetten nu hun opmars naar de keuken in. De tegels zijn stevig en eenvoudig te onderhouden. In de keuken lenen ze zich vooral als spatwand achter de kookplaat. Folders over vloeren

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons