Tips voor de lenteschoonmaak

Vandaag begint de lente. Binnenkort geeft het eerste zonnetje ons weer energie om ons hele huis eens goed onder handen te nemen in de grote lenteschoonmaak. Goed Gevoel somde enkele tips op waarmee je direct aan de slag kan:

-Vooraf maak je een plan. Doe niet alles ineens en begin kamer per kamer. Maak een lijstje met de nodige klussen en werk de zaken één voor één af.

-Ga met een vuilniszak langs de kamer en kasten en gooi alles weg wat je niet meer wil houden. Wees streng, wat je niet meer gebruikt, stuk of te klein is, kieper je weg.

-Neem een wasmand en verzamel alle spullen die niet in de kamer horen. Doe dit kamer per kamer en breng nadien alle spullen terug waar ze wel horen.

-Begin met het schoonmaken. Begin boven en kom dan naar beneden, richting deur. Gebruik de juiste producten en handige schoonmaakdoekjes. Microfiber bijvoorbeeld helpen makkelijk bij het schoonmaken en nemen heel wat stof op.

-Geuren zijn belangrijk voor je humeur. Kies daarom een schoonmaakmiddel dat lekker ruikt. Zo krijg je meer zin in het poetsen. Idem met de stofzuigerzak. Een geurzakje dat je mee opzuigt, geeft een lekker luchtje.

-Ook de apparaten verdienen een beurt. Eénmaal per jaar reinig je hen zeer goed, zo gaan ze nog langer mee. Enkele voorbeelden: koffieapparaat ontkalken, koelkast uitkuisen, diepvries ontdooien, droogkast schoonmaken, vaatwasmachine reinigen, de cd of dvd spelen met een speciale cleaning disc.

-Om je huis stofvrij te maken, pak je ook de vloerkleden, gordijnen, dekbedden, kussens, en zetels onder handen. Was wat kan gewassen worden of breng enkele zaken naar de wasserij.

-Winterjassen breng je naar de stomerij. Zij maken de kleding weer netjes en waterdicht. Berg de spullen nadien op in een stofvrije kast.

-Ook de zomerspullen kunnen weer in de kast. Was wat nodig is of strijk eventueel enkel de plooien glad. De lente doet shoppen, maar bekijk eerst wat je nog allemaal liggen hebt. Vaak ben je vergeten wat er nog in je zomergarderobe huist.

-Meestal hebben we teveel spullen in huis. Dingen die overbodig zijn, daar kan je iemand mee plezieren of verkopen op een plaatselijke rommelmarkt. Wat niet verkocht is, breng je naar de Kringloopwinkel. Die doen tegenwoordig gouden zaken.

-Is je huis onder handen genomen, vraagt ook de tuin, balkon of terras onderhoud. De hogedrukreiniger doet al wonderen. Oude bladeren gooi je weg, veeg en schrob voorts de tegels en tuinmeubilair. Zelfs de tuinkussens verdienen een beurt. (lvl)

Bron:
goedgevoel.be

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons