5 tips om je huis of appartement snel te verkopen

Als u snel uw huis wil verkopen, dan moet u uw stuk vastgoed van z’n beste kant laten zien. Aarzel daarom niet om de handen uit de mouwen te steken.

Hieronder volgen een paar punten die u in het oog moet houden als u de bezoekers van uw goed tot kopen wil aanzetten:

  1. Denk er aan dat u in vertrekken waar water voorhanden is, kleine lekken herstelt aan de keuken- of badkamerkranen of in de spoelbak van het toilet. De afdichting van de douches is grijs of geelachtig geworden? In de handel vindt u een hele reeks producten om dat euvel te verhelpen.

  2. Het behangpapier zit wat los in een hoek? Kleef het opnieuw vast. De verf bladdert af? Dan gaat u best een paar potten verf kopen. U frist er de muren meteen mee op. Ga voor wit, dat is neutraler en valt wel bij de meeste mensen in de smaak. Maak de woning ook onpersoonlijk zodat bezoekers zich makkelijker een beeld zouden kunnen vormen van hoe zij zelf in hun toekomstige woning denken te gaan leven.

  3. De kamers moeten opgeruimd en netjes zijn. Familiefoto’s, vakantieherinneringen, prulletjes van schoonmama haalt u best weg. Het geheel moet fris, helder en luchtig ogen.

  4. Uw huis heeft ook een tuin? Dan moet ook die de bezoekers er toe aanzetten om zich een beeld te vormen van hun toekomstige zomeravondjes buiten aan de barbecue of in een luie ligstoel met een goed boek. Daarvoor moet u het gras maaien, de tuinpaadjes wieden, hondendrollen verwijderen, kortom … Deze groene plek moet er piekfijn uitzien.

  5. Om een warme ruimte te creëren, speelt u met de verschillende zintuigen van uw bezoekers. Gebruik indirecte verlichting om een ruimte te benadrukken, zoals de eetkamer of het salon. Zet een mooi boeketje bloemen op de keukentafel of in de inkomhal. Aarzel ook niet om een lekker geurtje toe te voegen, zoals van koffie of van een lekker stuk gebak dat in de oven staat. 

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons