6 tips voor een industrieel interieur

Wonen als in een fabriekshal uit de 19de of 20ste eeuw? Het wint alsmaar aan populariteit! Functionaliteit stond voorop en een leuke aankleding was niet belangrijk. Dat is ondertussen wel even anders. Hierbij alvast enkele tips voor het ideale, rustgevende, industrieel interieur.  

1. Begin met een duidelijk plan
Alles begint met het opdoen van inspiratie. Een moodboard kan je helpen om een lijn te krijgen in je interieur. Verzamel foto’s, zet je Pinterest aan het werk, kies kleuren en materialen. Zo krijg je een perfect idee van wat je wil bereiken. De ideale vertrekbasis voor je interieur.    2. Ga voor ruwe materialen   Een industrieel interieur hoeft niet afgeborsteld te zijn: integendeel! Steunpalen, draagbalken en zelfs leidingen mogen gerust zichtbaar zijn. Ze dragen bij aan het algemene gevoel. Ook de bakstenen vormen een eyecatcher. Het scheelt ook nog eens een hoop geld, tijd en moeite. Voor de vloer is gepolijst beton een evidente keuze, maar ga gerust aan het experimenteren.    3. Strak meubilair
Ook je meubilair heeft in deze setting niet al te veel franjes nodig. Minimalisme is de boodschap. Sober en stoer passen perfect bij een industrieel interieur. Details zorgen ervoor dat je interieur niet te koud aanvoelt.    4. Sobere kleuren
Neutrale kleuren zoals zwart, grijs en wit komen het beste tot hun recht. Een accentmuur kan perfect maar overdrijf niet. Een accentmuur met daarop afgestemde decoratie en meubelstukken in dezelfde kleur, meer moet het niet zijn.     5. Laat de leidingen bloot liggen   Buizen, leidingen en kabels hoeven in een industrieel interieur helemaal niet weggestopt te worden. Ze geven je interieur net dat tikkeltje uitstraling extra.    6. Ga voor groot   Een industrieel interieur komt het best tot zijn recht in een grote ruimte. Dat betekent uiteraard ook heel wat oppervlakte om te vullen. Vintage meubels komen dan perfect van pas en geven je interieur een unieke touch. Reclamepanelen, ornamenten, hanglampen uit een oude hangar; je kan het zo gek niet bedenken of het kan in je interieur passen. Neem je tijd en zoek zorgvuldig je spulletjes bij elkaar. Het hoeft allemaal niet in 1 keer. Kies in elk geval voor groot, daar kom je in je industriële interieur wel mee weg!


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag