Een thuis- of tuinkantoor naar jouw smaak inrichten

Heb je het voorrecht om van thuis uit te kunnen werken? Zorg dan voor een goed ingericht thuiskantoor. Of nog beter: een geweldig tuinkantoor.

Almaar meer werknemers hebben de mogelijkheid om van thuis uit te werken, voor een dagje of misschien zelfs meerdere dagen per week. Niet alleen telewerkers, maar zeker ook zelfstandigen hebben nood aan een degelijk ingericht thuiskantoor. Eentje dat de creativiteit stimuleert, de concentratie bevordert en waar het aangenaam werken is.

Zalig, zo’n tuinkantoor
Hoe geweldig moet het zijn om vanuit je tuin te kunnen werken? Het grote voordeel van een tuinkantoor is dat je er bezoekers kunt ontvangen zonder dat je je zorgen moet maken om de rommel in huis. En ook hier trek je de deur achter je dicht alsof je niet thuis zou werken. Hoe begin je aan zo’n tuinkantoor? Het zelf timmeren, is een optie. Of je kunt het kant-en-klaar laten installeren, met rondom een aangelegd terras bijvoorbeeld. Een houten gevelbekleding zorgt ervoor dat het geheel mooi opgaat in de rest van de tuin.

Gescheiden of niet
Zit zo’n tuinkantoor er voor jou niet in, maar wil je wel een op en top kantoor binnen in huis? Ervaring leert dat een aparte plek de concentratie op je werk bevordert. Je kunt dan de deur achter je dichttrekken en de dagelijkse rompslomp van je gezinsleven laten voor wat het is. Een meeting met klanten in je thuiskantoor oogt veel professioneler dan aan je eettafel. Een eigen toegangsdeur naar je werkplek maakt het plaatje helemaal compleet. Heb je geen aparte ruimte voorhanden dat je als kantoor kan inrichten? Werk dan met scheidingswanden of een schuifdeur in de leefruimte.

Denk aan daglicht
Natuurlijk daglicht is een must om jouw werkdagen gezond door te komen. Het maakt je bovendien productiever en actiever. . Plaats je werkplek daarom vlak bij het raam zodat je nu en dan naar buiten kunt kijken. Het invallend zonlicht mag best niet op de computer weerkaatsen. Maak wanden en plafonds zo licht mogelijk zodat die het daglicht versterken. Is er toch nood aan extra verlichting, opteer dan voor zachte sfeerverlichting.

Meer dan een bureau
Ben je bezig met de inrichting van je thuiskantoor en moet je nog een tafel en bureaustoel kiezen? Twijfel niet en ga voor een ergonomische versie. Zo ben je zeker van een goede zithouding. Bedenk op voorhand wat je nodig hebt voor jouw werk: voldoende opbergruimte voor je dossiers, een schrijfbord voor brainstormsessies, een leuk zithoekje om die rapporten rustig te lezen,… Als final touch kun je je bureau aankleden met fotokaders, boeken of andere decoratie. Zolang het de aandacht maar niet te veel afleidt.

Kleur in kantoor
Met kleuren overdrijf je best niet te hard in je kantoor.Kies voor neutrale tinten die verfrissing bieden tijdens warme seizoenen en warmte uitstralen wanneer het kouder is. Je hoeft het natuurlijk niet saai te maken, speel gerust met kleurrijke eyecatchers zoals een felle zetel.

Bron:
Zimmo


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag