Een speelkamer voor de kinderen inrichten.

Loop je ook niet graag met je blote voeten op zo’n hard LEGO-blokje of vind je barbiepoppen terug in de kookpot? Dan is het misschien een goed plan om een speelkamer te voorzien … Enkele zaken waaraan je in dat geval best even denkt!

Kinderen zijn graag creatief bezig. Moeten ook creatief bezig kunnen zijn! Maar dan liefst niet op die pas geschilderde witte muur die in hun ogen eruit ziet als een schitterend alternatief voor een wit blad papier. Of het dure behangpapier dat in hun oogjes toch wat extra details kan gebruiken… De oplossing? Schilder een muur in krijtbordverf. Hierop kunnen ze dan naar hartenlust op tekenen en schrijven en zo een eigen behangpapier ontwerpen.

De tekeningen die ze dan wél op papier maken, kan je natuurlijk ophangen of inkaderen. Ze hebben er meestal hard aan gewerkt en zijn dan ook trots op wat ze gemaakt hebben, net zoals jij ook trots bent op hun kunstwerk. (Ja, dat bolletje met die zwarte stippen is een koe die staat te grazen). Al kan je die creaties ook op een andere plek dan de speelkamer ophangen.

Verder moet je misschien anders denken over het feit dat witte muren en vuile handjes geen goede combinatie zouden zijn. Het klopt dat je sneller vuil zal zien, maar daartegenover staat dat je die witte kleur gemakkelijker kan bijwerken. Bovendien zal die lichte kleur de kamer ook groter en lichter maken door het feit dat het licht beter gereflecteerd zal worden.

Ook de vloer kan je best vanuit een praktisch standpunt bekijken. Er zal zonder twijfel al eens water, stukken koek, verf, papiersnippers of wat dan ook op de grond vallen. Een harde vloer zoals laminaat of vinyl maakt het op dat moment een heel stuk eenvoudiger om de boel op te kuisen. Je kan eventueel een zachter, warmer plekje op de vloer voorzien in de vorm van een speeltapijt.

Kinderhandjes prutsen al eens graag aan allerlei zaken. Ben je van plan om bijvoorbeeld een radio of televisie met spelconsole in de kamer te voorzien, zorg er dan voor dat alles veilig staat en/of hangt. Let er ook op dat al die (elektriciteits)kabels goed weggewerkt zijn. Zo voorkom je dat ze over een snoer struikelen of erin verstrikt geraken. Beveilig ook de stopcontacten waar het kind makkelijk bij kan, bijvoorbeeld de stopcontacten dicht bij de grond.

Het feit dat ze nu een speelkamer hebben, wil nog niet zeggen dat er af en toe eens deftig opgeruimd moet worden. Zorg er dus voor dat er voldoende opbergmogelijkheden zijn. Dat kunnen kasten zijn, maar evengoed opbergdozen, die al dan niet in de kast gezet worden. Misschien kan je wel ergens oude opbergkisten op de kop tikken die ze dan kunnen opsmukken met een leuke kleur of tekening?

Bron:
Zimmo.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag