7 augustus 2014

De nieuwe Vlaamse regering maakt komaf met levenslange huurcontracten voor sociale woningen. Wie voor overlast zorgt of te veel verdient, kan uitgewezen worden.

'De overheid moet een springplank bieden, geen hangmat', klinkt het. Het bericht staat te lezen in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Wie ooit aan de voorwaarden voldeed om een sociale woning te huren, kan in Vlaanderen niet uit zijn huis gezet worden zodra zijn inkomen stijgt. Het voorbeeld van het gezin van stervoetballer Romelu Lukaku zorgde enkele jaren geleden voor opschudding.

Open VLD is al jaren vragende partij om daar komaf mee te maken, maar sp.a stond steeds op de rem. Levenslang wonen is een recht en zorgt voor een zekere sociale mix in sociale wijken, vond de vorige minister van Wonen Freya Van den Bossche.

In haar opvolgster Liesbeth Homans (N-VA) vinden de liberalen echter een bondgenoot om het kaderbesluit 'Sociale Huur' te herschrijven. 'We evolueren naar een systeem zoals op de private markt, met 3-6-9-contracten en tussentijdse evaluaties', aldus Homans. 'Dat moet het mogelijk maken om contracten te beëindigen wanneer huurders voor zware overlast zorgen, maar dus ook wanneer ze een zekere financiële draagkracht bereikt hebben'.

Mensen die nu al een sociale woning huren, moeten niet vrezen voor uitzetting. 'We gaan niet inbreken in lopende contracten', besluit Homans.

Bron:
De Tijd

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag