QuaWonen verkoopt woning via internetveiling


In economische onzekere tijden willen mensen steeds meer zelf bepalen hoeveel ze uitgeven aan een bepaald product of dienst. De populariteit van internetveilingen, waarbij verkopers hun artikelen aanbieden en kopers hierop een bod uitbrengen, bewijst dit. Door te bieden via een veiling heeft een koper alle keuze.

De woningmarkt kent twee soorten veilingen: de vrijwillige internetveiling en de executieveiling. Bij een vrijwillige veiling wordt een woning via internet verhandeld. Het kopen van een woning via een internetveiling biedt de verkoper de mogelijkheid de woning snel te verkopen. En een geïnteresseerde krijgt de kans een woning tegen een voordelige prijs te kopen. Ook kunnen beide partijen zien wat anderen bieden en daar hun strategie op afstemmen.

Hoe het werkt: openhuis.nl
De verkoop van de Hoofdstraat 135 wordt uitgevoerd in opdracht van QuaWonen. Via de makelaarskantoren van Van Egmond en Herreveld en de Vogel kunt u deelnemen aan de online huizenveiling. Als bieder meldt u zich van tevoren aan op www.openhuis.nl.U krijgt vervolgens toegang tot de veiling. Op openhuis.nl vindt u alle spelregels.

Waarom op deze manier
Hans Breedijk, Accountmanager Onroerend Goed van QuaWonen, vertelt dat de verkoop van de woning in de Hoofdstraat op de reguliere wijze te lang duurde naar de zin van de corporatie. "Dit heeft alles te maken met de crisis op de woningmarkt. Het is in ons belang dat de woning verkocht wordt en zo snel mogelijk weer bewoond. We hebben niets aan leegstaande woningen in een tijd dat er nog steeds mensen zitten te springen om een goede woning."

Lage 'vanaf' prijs
De 'vanaf' prijs van de woning aan de Hoofdstraat ligt een stuk lager dan de gebruikelijke vraagprijs. Wanneer iemand biedt op deze prijs, is de veiling begonnen en zal de prijs van de woning langzaam stijgen. Het bieden op een woning gebeurt op een vastgestelde dag en tijdstip. Wanneer een bod hoger is dan de door de verkoper gewenste prijs, wordt de woning verkocht aan de hoogste bieder.

Tweede kijkdag op 7 januari
Gijsbert van Egmond van Van Egmond Makelaardij kent voldoende mensen die verliefd zijn op de karakteristieke woning aan de Hoofdstraat: "Ik ben er dan ook zeker van dat er belangstelling is om te kopen via dit financieel interessante concept." Bovendien zijn er speciale kijkdagen in december en januari, vult Peter de Vogel van Herreveld en de Vogel Makelaardij aan. "Want voordat u een bod doet, wilt u uiteraard de woning zien". Beide makelaars zijn het erover eens dat het gebruik van internet het biedingsproces transparant maakt. "Alle bieders hebben gelijke kansen en u bepaalt zelf tot welk bedrag u wilt bieden."

Verkocht
Na de veiling wordt het voorlopige koopcontract opgemaakt. Daarbij gelden dezelfde voorwaarden als voor woningen die op de gebruikelijke manier zijn verkocht. Als koper heeft u ook dezelfde garanties als bij een traditionele koop: drie dagen bedenktijd en voorbehoud van financiering. Desgewenst kunt u voor begeleiding en advies een aankoopmakelaar inschakelen.

Bron
http://www.radiocentraal.nl/web/index.php/listgemeente/4719-quawonen-verkoopt-woning-via-internetveiling


Deel dit artikel

Download ons ebook

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag