QuaWonen verkoopt woning via internetveiling


In economische onzekere tijden willen mensen steeds meer zelf bepalen hoeveel ze uitgeven aan een bepaald product of dienst. De populariteit van internetveilingen, waarbij verkopers hun artikelen aanbieden en kopers hierop een bod uitbrengen, bewijst dit. Door te bieden via een veiling heeft een koper alle keuze.

De woningmarkt kent twee soorten veilingen: de vrijwillige internetveiling en de executieveiling. Bij een vrijwillige veiling wordt een woning via internet verhandeld. Het kopen van een woning via een internetveiling biedt de verkoper de mogelijkheid de woning snel te verkopen. En een geïnteresseerde krijgt de kans een woning tegen een voordelige prijs te kopen. Ook kunnen beide partijen zien wat anderen bieden en daar hun strategie op afstemmen.

Hoe het werkt: openhuis.nl
De verkoop van de Hoofdstraat 135 wordt uitgevoerd in opdracht van QuaWonen. Via de makelaarskantoren van Van Egmond en Herreveld en de Vogel kunt u deelnemen aan de online huizenveiling. Als bieder meldt u zich van tevoren aan op www.openhuis.nl.U krijgt vervolgens toegang tot de veiling. Op openhuis.nl vindt u alle spelregels.

Waarom op deze manier
Hans Breedijk, Accountmanager Onroerend Goed van QuaWonen, vertelt dat de verkoop van de woning in de Hoofdstraat op de reguliere wijze te lang duurde naar de zin van de corporatie. "Dit heeft alles te maken met de crisis op de woningmarkt. Het is in ons belang dat de woning verkocht wordt en zo snel mogelijk weer bewoond. We hebben niets aan leegstaande woningen in een tijd dat er nog steeds mensen zitten te springen om een goede woning."

Lage 'vanaf' prijs
De 'vanaf' prijs van de woning aan de Hoofdstraat ligt een stuk lager dan de gebruikelijke vraagprijs. Wanneer iemand biedt op deze prijs, is de veiling begonnen en zal de prijs van de woning langzaam stijgen. Het bieden op een woning gebeurt op een vastgestelde dag en tijdstip. Wanneer een bod hoger is dan de door de verkoper gewenste prijs, wordt de woning verkocht aan de hoogste bieder.

Tweede kijkdag op 7 januari
Gijsbert van Egmond van Van Egmond Makelaardij kent voldoende mensen die verliefd zijn op de karakteristieke woning aan de Hoofdstraat: "Ik ben er dan ook zeker van dat er belangstelling is om te kopen via dit financieel interessante concept." Bovendien zijn er speciale kijkdagen in december en januari, vult Peter de Vogel van Herreveld en de Vogel Makelaardij aan. "Want voordat u een bod doet, wilt u uiteraard de woning zien". Beide makelaars zijn het erover eens dat het gebruik van internet het biedingsproces transparant maakt. "Alle bieders hebben gelijke kansen en u bepaalt zelf tot welk bedrag u wilt bieden."

Verkocht
Na de veiling wordt het voorlopige koopcontract opgemaakt. Daarbij gelden dezelfde voorwaarden als voor woningen die op de gebruikelijke manier zijn verkocht. Als koper heeft u ook dezelfde garanties als bij een traditionele koop: drie dagen bedenktijd en voorbehoud van financiering. Desgewenst kunt u voor begeleiding en advies een aankoopmakelaar inschakelen.

Bron
http://www.radiocentraal.nl/web/index.php/listgemeente/4719-quawonen-verkoopt-woning-via-internetveiling

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Hoe zit het met het verkopen van een huis tijdens een scheiding?

Een scheiding doormaken is nooit gemakkelijk, zeker niet als je niet goed weet wat te doen met de gezamenlijke woning na de scheiding. Verkoop je je huis best? Wat als jullie beiden iets anders willen?

Het hoeft echter niet altijd een lastig proces te zijn. Er zijn verschillende manieren om deze situatie zodanig aan te pakken dat zowel jij als je ex-partner tevreden kunnen zijn met de verdeling van het goed.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons