26 januari 2014

Kopers blijven informeren over problematiek weekendverblijven

Het BIV, CIB Vlaanderen en Vlaams minister Philippe Muyters organiseerden een jaar geleden een sensibiliseringsactie om de sector bewust te maken van de problematiek rond weekendverblijven. Nog altijd worden er in Vlaanderen weekendverblijven verkocht, waar de eigenaar zich nadien - bewust of onbewust - permanent vestigt. Ofwel was de koper onvoldoende of foutief geïnformeerd, ofwel wilde hij er niet van weten.
Wat ook de precieze oorzaak is, eigenaars begaan in dat geval een stedenbouwkundige overtreding waar zware straffen op staan. Een jaar na datum zien we dat de sensibilisering stilaan haar vruchten afwerpt. Met 155 stedenbouwkundige overtredingen is de situatie het laatste jaar stabiel gebleven ten opzichte van 2012. Hoewel we langzaam maar zeker op de goede weg zijn, vragen we je om potentiële kopers hierover uitdrukkelijk te blijven informeren.

Bovendien riskeert een vastgoedmakelaar een tuchtsanctie als hij de koper niet informeert over een eventuele problematiek weekendverblijven. Zo werd een makelaar die bewust had nagelaten een volledig verkoopdossier samen te stellen en verzwegen had dat de grond niet in aanmerking kwam voor permanente bewoning, door het BIV een schorsing van 9 maanden opgelegd.

Bron:
BIV

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag