"Oximo in het Steps Magazine!"

Oximo, de vernieuwende vastgoedmakelaar, staat deze week in het Steps Magazine! Omdat Oximo werkt met een online biedingsplatform, en er daarnaast ook heel wat andere voordelen aan vast hangen, besloot de redactie om een artikel te publiceren in haar editie van februari.

OXIMO is geen traditionele vastgoedmakelaar maar noemt zichzelf een “online vastgoedmakelaar”. Net als de klassieke vastgoedmakelaar verkopen zij ook woningen, gronden en appartementen, alleen is hun manier van werken verschillend. Er wordt gewerkt met een online verkoopplatform, wat zowel voor koper als verkoper tal van voordelen biedt.

Een online verkoopplatform?
Anders gezegd: een volledig uitgebouwde website waarop je een woning kan aankopen of verkopen. De geïnteresseerde koper kan via de OXIMO-website een bod uitbrengen. De verkopers ontvangen hier onmiddellijk een e-mail van in hun inbox. Zij krijgen 48 uur de tijd om het bod al dan niet te aanvaarden. Aanvaarden zij het bod dan is de verkoop gesloten. 

Welke voordelen biedt dit online systeem?
Naast het feit dat de verkoop 24u op 24u kan gebeuren zijn er nog tal van andere troeven. Zo is het systeem heel efficiënt: alle informatie wordt online gecentraliseerd op de OXIMO-website. Van het aantal slaapkamers, de inrichting van de keuken, de EPC-waarde… tot zelfs het bodemattest en de aanwezigheid van een syndicus of conciërge. De informatieplicht wordt heel zorgvuldig nageleefd. Bovendien kan de geïnteresseerde koper zich met één enkel muisklik online inschrijven op de georganiseerde kijkdagen. 

Het online systeem is daarnaast ook erg transparant. De geïnteresseerde kan zien hoeveel biedingen er reeds werden uitgebracht en hoe hoog de interesse is in het pand. Ook langs de verkoperszijde wordt de transparantie gegarandeerd. De verkoper is en blijft ten allen tijde op de hoogte van de stand van zaken in het verkoopproces. Hij verliest geen enkele controle. Last but not least werkt OXIMO aan een goedkopere commissie dan de traditionele vastgoedmakelaar. Er is zelfs helemaal geen commissie verschuldigd maar enkel een forfaitaire vergoeding indien de verkoper zelf een koper vindt.

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons