"Oximo in het Steps Magazine!"

Oximo, de vernieuwende vastgoedmakelaar, staat deze week in het Steps Magazine! Omdat Oximo werkt met een online biedingsplatform, en er daarnaast ook heel wat andere voordelen aan vast hangen, besloot de redactie om een artikel te publiceren in haar editie van februari.

OXIMO is geen traditionele vastgoedmakelaar maar noemt zichzelf een “online vastgoedmakelaar”. Net als de klassieke vastgoedmakelaar verkopen zij ook woningen, gronden en appartementen, alleen is hun manier van werken verschillend. Er wordt gewerkt met een online verkoopplatform, wat zowel voor koper als verkoper tal van voordelen biedt.

Een online verkoopplatform?
Anders gezegd: een volledig uitgebouwde website waarop je een woning kan aankopen of verkopen. De geïnteresseerde koper kan via de OXIMO-website een bod uitbrengen. De verkopers ontvangen hier onmiddellijk een e-mail van in hun inbox. Zij krijgen 48 uur de tijd om het bod al dan niet te aanvaarden. Aanvaarden zij het bod dan is de verkoop gesloten. 

Welke voordelen biedt dit online systeem?
Naast het feit dat de verkoop 24u op 24u kan gebeuren zijn er nog tal van andere troeven. Zo is het systeem heel efficiënt: alle informatie wordt online gecentraliseerd op de OXIMO-website. Van het aantal slaapkamers, de inrichting van de keuken, de EPC-waarde… tot zelfs het bodemattest en de aanwezigheid van een syndicus of conciërge. De informatieplicht wordt heel zorgvuldig nageleefd. Bovendien kan de geïnteresseerde koper zich met één enkel muisklik online inschrijven op de georganiseerde kijkdagen. 

Het online systeem is daarnaast ook erg transparant. De geïnteresseerde kan zien hoeveel biedingen er reeds werden uitgebracht en hoe hoog de interesse is in het pand. Ook langs de verkoperszijde wordt de transparantie gegarandeerd. De verkoper is en blijft ten allen tijde op de hoogte van de stand van zaken in het verkoopproces. Hij verliest geen enkele controle. Last but not least werkt OXIMO aan een goedkopere commissie dan de traditionele vastgoedmakelaar. Er is zelfs helemaal geen commissie verschuldigd maar enkel een forfaitaire vergoeding indien de verkoper zelf een koper vindt.

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons