Oximo, de 1% makelaar: Maar hoe kan dit nu?


Je huis, appartement of bouwgrond verkopen aan slechts 1%? Dat kan, bij Oximo. En we steken het niet onder stoelen of banken: sinds jaar en dag is het ons voornaamste objectief om professionele vastgoedbemiddeling toegankelijk te maken voor iedereen. Jawel, iedereen!


Maar hoe komt het dat wij als vastgoedmakelaar slechts 1% commissie kunnen vragen? Het antwoord is tweeledig. Enerzijds bieden we verkopers de mogelijkheid om zelf de rondleiding in hun woning te kunnen geven. Anderzijds blijven we al onze processen consistent digitaliseren en optimaliseren.    


Laten we even dieper ingaan op het waarom van deze strategie. 


Authenticiteit staat voorop, rondleiding door de eigenaar


Niemand drukt de waarde van je huis beter uit dan jijzelf, toch? Je hebt er jaren gewoond, talloze herinneringen opgebouwd, belangrijke levensgebeurtenissen meegemaakt, noem maar op. Wel, het is die emotionele binding die wij als vastgoedmakelaar hoog in het vaandel dragen. Oximo opteert er daarom voor verkopers de kans te geven om zelf, op geheel eigen wijze, kandidaat-kopers rond te leiden in hun woning. Op deze manier willen we de afstand tussen koper en verkoper kleiner maken en ervoor zorgen dat potentieel geïnteresseerden een authentiek verhaal te horen krijgen. Een meer persoonlijke approach zeg maar. Een bijkomend voordeel is dat je als verkoper niet aan kantoortijden gebonden bent. Je kan de potentiële koper bijgevolg een erg uitgebreide rondleiding geven. 


Teneinde ervoor te zorgen dat je je als verkoper ten volle kan focussen op de bezichtigingen, nemen wij uiteraard heel wat lasten uit jouw handen. Het bepalen van de verkoopstrategie, het uitschrijven van de aanbiedingstekst, het maken van professioneel ogende foto’s, de juridische aspecten en het promotieluik neemt Oximo voor zijn rekening. Het spreekt voor zich dat het vastleggen van een minimum en maximum verkoopprijs steeds in overleg gebeurt met de verkoper.  


Geef je zelf de rondleiding, dan betaal je slechts 1% commissie aan Oximo. Wil je toch dat wij instaan voor de bezichtiging van je woning of pand? Dat kan! Hou er dan alleen rekening mee dat het commissiepercentage iets hoger zal liggen dan 1%.  


Ver doorgedreven digitalisering


Een tweede, tevens erg belangrijke, pijler binnen onze strategie is een sterk geoptimaliseerd online platform. Een interactief vastgoedplatform met talloze voordelen, zowel voor koper als verkoper. En bovendien 24 op 24, 7 op 7 toegankelijk. 


Op het platform worden foto’s van het pand, de vraagprijs en de regio vermeld. Wie het exacte adres van het pand te weten wil komen alsook meer gedetailleerde informatie wil krijgen dient een profiel aan te maken op het platform. Vervolgens kan de potentiële koper zich online inschrijven voor een bezichtiging van het pand.   


Maar de voordelen dus, daar willen we het graag nog even over hebben. We zetten alles op een rijtje:


● Het volledige proces kan via onze website verlopen. Je hoeft niet per sé naar ons kantoor te komen. Tijd en moeite gespaard! 


● Als verkoper kun je te allen tijde biedingen bekijken, toewijzen of afwijzen, 24/7.


● Als verkoper ben je in real-time van alles op de hoogte. Transparantie gegarandeerd!  


● Als verkoper bepaal je zelf het tijdstip van een bezichtigingsmoment.   


● Wij zorgen voor een uitgebreide promotie van het pand in kwestie door te adverteren op diverse gespecialiseerde immosites.   


● Bij Oximo neem je geen enkel risico. Resulteert ons werk niet in een verkoop? Dan zijn er voor jou helemaal geen kosten.  


Ziezo, een samenwerking met Oximo biedt dus een pak voordelen. Heb je interesse of zit je nog met enkele vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze werknemers!   

Gerelateerde artikels

Huis verkopen met Oximo: stappenplan

Wil je je huis verkopen? Ontdek in dit stappenplan van Oximo hoe dit precies verloopt. Zo ben jij perfect voorbereid op het verkoopproces!
Lees meer

Je huis verkopen na scheiding: hoe werkt dat?

Je kan je huis verkopen, je partner uitkopen of de woning houden in onverdeeldheid. Weeg de verschillende opties af en maak de juiste keuze.
Lees meer

Deze kosten betaal je bij de verkoop van een huis

Je huis verkopen brengt een aantal vaste kosten met zich mee. Denk maar attesten, notariskosten en de prijs van een online advertentie
Lees meer

Je huis verkopen via notaris of makelaar? Dit moet je weten

Twijfel je of je jouw huis wil verkopen via de notaris of via een makelaar? Ontdek hier alle verschillen en details!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij