23 maart 2015

Sociale verhuurkantoren (SVK's) hebben steeds meer woningen in beheer.

In bijna elke Vlaamse gemeente is een SVK actief. Een SVK huurt woningen op de private markt en verhuurt die betaalbaardoor aan kwetsbare huurders. Alleen de provincie Oost-Vlaanderenhinkt achterop. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister vanWonen Liesbeth Homans (N-VA) op een vraag van parlementslid ValerieTaeldeman (CD&V).

Het aantal woningen dat de SVK's in beheer hebben, is op één jaar tijd met 10 procent gestegen, van 6.401 (in 2012) tot 7.025 (2013). Dat sociale verhuurkantoren hun nut hebben, blijkt uit de wachtlijsten.

Eind 2013 stonden 25.310 kandidaat-huurders opde lijst. Taeldeman pleit voor actie zodat iedereen toegang heeft tot een SVK. "De cijfers tonen aan dat daar nood aan is."

Bron:
Trends.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag