Maak je interieur babyproof: 7 tips


Je interieur aanpassen aan de komst van een kind en babyproof maken is noodzakelijk voor diens veiligheid. Meestal wordt de babykamer ingericht, maar durven de aanstaande ouders de rest van het huis wel eens te vergeten. Hier zijn onze tips.


1. Kruipen: zachte vloer

De meeste ongelukken gebeuren wanneer je kleintje begint te kruipen. Een goede manier om te ontdekken hoe (on)veilig je huis is, is zelf eens rond te kruipen in alle ruimtes. Je zult al snel gevaren ontdekken die je rechtopstaand over het hoofd ziet. Kruipen kan belastend zijn voor de beentjes en handjes van een kind. Om het iets comfortabeler te maken, kun je zorgen voor zachte vloerbekleding zoals bijvoorbeeld een grote mat.


2. Scherpe hoeken

Vervolgens ga je scherpe hoeken detecteren en aanpakken. Je kunt ze wegwerken via opzetbare ronde randen. Laat ook enkel de meubels staan die echt noodzakelijk zijn. Als je een bepaald stuk niet echt nodig hebt, kun je het beter even opbergen tot je kind wat ouder is.


3. Klimmen

Vermijd losse tafelkleedjes of andere stoffen waaraan kinderen zich omhoog kunnen trekken. Als er een voorwerp op staat, kan dit op het hoofd van je kleintje vallen.


4. Elektriciteit

Ook stopcontacten afschermen is noodzakelijk. Hiervoor bestaan speciale plaatjes (bijvoorbeeld in Ikea, van Childhome, …). Je zou niet willen dat je kind een stopcontact verkent met zijn of haar vingertjes.


5. Ramen en deuren

Zorg voor een deurbuffer of –beveiliger zodat er geen vingers verstrikt geraken tussen de deur. Soortgelijke maatregelen kun je ook treffen voor de ramen.


6. Trap

Plaats een kinderhekje aan de trap. Zorg ervoor dat het hekje naar jou toe opent. Dat is ook voor jou als ouder veiliger. Als het hek zou openen naar de trap toe, heb je meer kans om eraf te vallen.


7. Badkamer en keuken

Zorg dat je kind niet bij warm water kan. Bewaar schoonmaakmiddelen en medicijnen op een veilige (en liefst zo hoog mogelijke) plaats. Zorg dat je kleintje niet bij de oven en de fornuisknoppen kan. En laat je kind tenslotte nooit alleen achter in (de buurt van) een bad.


De beste raad die we je kunnen geven om ongelukken te voorkomen: zorg dat iemand je kleintje steeds in het oog houdt. Want een ongeluk is snel gebeurd, maar kun je ook snel voorkomen als je er je hoofd en vooral je ogen bijhoudt. Vraag voor alle speciale sloten en andere aanpassingen extra raad in de betere babywinkel.


Bron:

Hebbes

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons