Zo kies je de vloer die bij je past: 4 tips

Een vloer kost al snel enkele duizenden euro’s. Goed nadenken over je keuze is dus een must. Hier vind je alvast enkele handige tips.

1. Houd rekening met je levensstijl
Heb je een gezin met kinderen? Neem dan een vloer die onderhoudsvriendelijk is. Met natuursteen en hout moet je oppassen voor vlekken. Keramische tegels kunnen dan weer beter tegen een stootje. Weeg de voor- en nadelen voor elke soort af.

2. Je woning als geheel
Vraag stalen aan. Op die manier zorg je ervoor dat je vloer past met alle elementen van je interieur. Sommige fabrikanten vragen wel een kleine vergoeding. Maar een miskoop kost je meer dan een staaltje!

3. Ruimtelijk gevoel
De grootte van je tegels heeft invloed op het ruimtegevoel. Hoe meer voegen je ziet, hoe groter de kamer lijkt. Kies in kleine ruimtes dus voor kleinere tegels.

Behang met verticale lijnen, gordijnen laten doorlopen tot op de grond, plafond in een lichte kleur, … Kleine veranderingen in je interieur die je kamer meteen optisch vergroten.

4. Interieurzones
Gebruik de vloer om de verschillende woonzones in je woning af te bakenen. Kies voor een naadloze overgang tussen twee verschillende soorten. Laat het overgangslatje achterwege. Denk ook aan de hoogtes van je vloer. Een tegel die hoger komt dan je parket vormt geen mooi geheel.

Bron:
Livios

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons