Hoe kies je de juiste Sleutel-op-de-deur-firma?

Het ene sleutel-op-de-deurbedrijf is het andere niet. Het loont de moeite om de verschillende firma’s eens onder de loep te nemen vooraleer je er met één in zee gaat. Je moet er namelijk het hele bouwproces mee samenwerken! Hier zijn een aantal aandachtspunten die je helpen een doordachte keuze te maken.

1. Bouwmethode en specialiteit?
Sommige bedrijven werken enkel in de houtskeletbouw. Anderen zijn dan weer gespecialiseerd in het bouwen van energiezuinige woningen. Als je weet wat je wilt, kan je op deze manier een paar bedrijven van je lijst schrappen.

2. Flexibiliteit
SOD-bedrijven kunnen op vlak van flexibiliteit sterk van elkaar verschillen. Het ene bedrijf wijkt geen baksteen af van de basisplannen, terwijl voor het andere aanpassingen geen probleem zijn. Sommige bedrijven leggen hun eigen architect op, anderen laten je er zelf één kiezen. 

Controleer op voorhand of je met een statische of flexibele onderneming te maken hebt.

3. Controleer de attesten
Controleer over welke attesten of labels de firma beschikt. Wat is dat label waard? Valt het bedrijf onder de wet-Breyne? Als je 100 % zeker wilt zijn, kan je hun economische balans opvragen.

4. Wat krijg je voor de totaalprijs?
Totaalprijzen vergelijken heeft geen zin als het “totaal” steeds anders wordt ingevuld. Vraag daarom altijd naar gedetailleerde offertes en lastenboeken. Zijn werkelijk alle kosten inbegrepen? Welke bijkomende kosten ontbreken nog?

Het is zeker geen slecht idee om er een onafhankelijke architect bij te halen als je denkt dat je er niet genoeg van kent.

Bron:
Livios.be

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons