Hoe kies je de juiste Sleutel-op-de-deur-firma?

Het ene sleutel-op-de-deurbedrijf is het andere niet. Het loont de moeite om de verschillende firma’s eens onder de loep te nemen vooraleer je er met één in zee gaat. Je moet er namelijk het hele bouwproces mee samenwerken! Hier zijn een aantal aandachtspunten die je helpen een doordachte keuze te maken.

1. Bouwmethode en specialiteit?
Sommige bedrijven werken enkel in de houtskeletbouw. Anderen zijn dan weer gespecialiseerd in het bouwen van energiezuinige woningen. Als je weet wat je wilt, kan je op deze manier een paar bedrijven van je lijst schrappen.

2. Flexibiliteit
SOD-bedrijven kunnen op vlak van flexibiliteit sterk van elkaar verschillen. Het ene bedrijf wijkt geen baksteen af van de basisplannen, terwijl voor het andere aanpassingen geen probleem zijn. Sommige bedrijven leggen hun eigen architect op, anderen laten je er zelf één kiezen. 

Controleer op voorhand of je met een statische of flexibele onderneming te maken hebt.

3. Controleer de attesten
Controleer over welke attesten of labels de firma beschikt. Wat is dat label waard? Valt het bedrijf onder de wet-Breyne? Als je 100 % zeker wilt zijn, kan je hun economische balans opvragen.

4. Wat krijg je voor de totaalprijs?
Totaalprijzen vergelijken heeft geen zin als het “totaal” steeds anders wordt ingevuld. Vraag daarom altijd naar gedetailleerde offertes en lastenboeken. Zijn werkelijk alle kosten inbegrepen? Welke bijkomende kosten ontbreken nog?

Het is zeker geen slecht idee om er een onafhankelijke architect bij te halen als je denkt dat je er niet genoeg van kent.

Bron:
Livios.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag