Hoe kies je de juiste Sleutel-op-de-deur-firma?

Het ene sleutel-op-de-deurbedrijf is het andere niet. Het loont de moeite om de verschillende firma’s eens onder de loep te nemen vooraleer je er met één in zee gaat. Je moet er namelijk het hele bouwproces mee samenwerken! Hier zijn een aantal aandachtspunten die je helpen een doordachte keuze te maken.

1. Bouwmethode en specialiteit?
Sommige bedrijven werken enkel in de houtskeletbouw. Anderen zijn dan weer gespecialiseerd in het bouwen van energiezuinige woningen. Als je weet wat je wilt, kan je op deze manier een paar bedrijven van je lijst schrappen.

2. Flexibiliteit
SOD-bedrijven kunnen op vlak van flexibiliteit sterk van elkaar verschillen. Het ene bedrijf wijkt geen baksteen af van de basisplannen, terwijl voor het andere aanpassingen geen probleem zijn. Sommige bedrijven leggen hun eigen architect op, anderen laten je er zelf één kiezen. 

Controleer op voorhand of je met een statische of flexibele onderneming te maken hebt.

3. Controleer de attesten
Controleer over welke attesten of labels de firma beschikt. Wat is dat label waard? Valt het bedrijf onder de wet-Breyne? Als je 100 % zeker wilt zijn, kan je hun economische balans opvragen.

4. Wat krijg je voor de totaalprijs?
Totaalprijzen vergelijken heeft geen zin als het “totaal” steeds anders wordt ingevuld. Vraag daarom altijd naar gedetailleerde offertes en lastenboeken. Zijn werkelijk alle kosten inbegrepen? Welke bijkomende kosten ontbreken nog?

Het is zeker geen slecht idee om er een onafhankelijke architect bij te halen als je denkt dat je er niet genoeg van kent.

Bron:
Livios.be

Gerelateerde artikels

Hoe brandveilig is houtskeletbouw nu echt?

Dat hout een brandbaar materiaal is, weet iedereen. Denk maar aan een kachel of een open haard waar je hout gebruikt als brandstof. Maar niet elk hout is brandhout. Dat geldt in het bijzonder voor houtskeletbouw. In tegenstelling tot wat mensen soms denken, is houtskeletbouw niet minder brandveilig dan andere bouwmethodes. Op voorwaarde uiteraard dat er volgens de regels wordt gebouwd. 
Lees meer

Klussen bij wintertemperaturen!

Lange nachten, koude dagen… de winter staat weer voor de deur. Tijd om je woning vorstproof te maken. Maar welke klussen breng je best nog snel in orde voor het kwik te sterk daalt? Met deze do’s en don’ts kom je de winter door zonder onaangename verrassingen én blijven jouw stookkosten onder controle.
Lees meer

Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.


Lees meer

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons