Trendreport keuken – aardse kleuren en natuurlijke materialen

Meer dan ooit vormt de keuken het hart van het interieur. Kookprogramma’s zijn een hype, met als gevolg dat we ook thuis de tijd nemen om te experimenteren en uitgebreid te kokkerellen. Een fijne plek om te koken en te eten wordt dan ook steeds belangrijker in ons interieur, en is vaak zelfs de inspiratiebron voor de rest van het interieur.

Niet alleen is de rol van de keuken veranderd, ook haar plaats in huis is de laatste paar jaar verschoven: van weggestopt in een krappe hoek naar een centrale plek in een open kook- en leefruimte die deel uitmaakt van de woonkamer. Bulthaup kan zich helemaal vinden in die trend en ontwerpt al jaren keukens die heel geschikt zijn om meerdere woonfuncties te vervullen. De veelzijdige, cleane ontwerpen laten zich in veel verschillende woonstijlen inpassen en zijn een perfect uitgangspunt voor de rest van het interieur.

De keuken als leefruimte
De kleuren en materialen in de kookzone worden gekozen in harmonie met het interieur. Natuurlijke materialen als hout zijn in de hele woonwereld bijzonder in trek en doen het ook goed in de kookhoek. Ze geven de strakke keuken wat extra warmte en ogen tijdloos. 

Echte hypes zul je bij keukens niet snel terugvinden, omdat de levensduur van een keuken hoger ligt dan die van de gemiddelde trend. De kasten krijgen ook zelden nog felle kleuren mee. Via accessoires of verf op de muren kun je accenten in de hippe tinten van het moment toevoegen. Ben je daar op uitgekeken, dan zijn die makkelijker te vervangen.

Inspiratie van Moeder Natuur
Natuurlijke materialen en aardse kleuren zetten de toon in de interieurwereld op het moment. Hout, kurk, leer en andere warme materialen komen terug in meubels en accessoires, en gaan mooi samen met grijs- en bruintinten uit de natuur. Ook de combinatie van verschillende materialen is een tendens die je in de keuken terugvindt. Een rustige, aardse tint vormt dan een fijne basis om meer sprekende materialen als hout en graniet mooi te laten uitkomen. Een grijstint gekoppeld aan natuursteen levert een clean, minimalistisch resultaat op; in combinatie met een houten barblad ontstaat een warmer geheel.

Nieuwe kleuren rechtstreeks uit de natuur
Bulthaup introduceert vier nieuwe kleuren voor de b3-keuken. Ook hier zie je de invloed van de hang naar natuurlijke materialen. De kleuren kiezel, flint, antraciet en platina verwijzen namelijk elk naar een steensoort die de inspiratiebron vormde voor de kleur.

Contrast of eenheid?
Naast de basiskleur van de keuken heeft het werkblad veel invloed op het einderesultaat. Ga je voor contrasterend hout of net voor laminaat in dezelfde kleur zodat het werkblad opgaat in het geheel? Esthetisch levert dat twee totaal verschillende plaatjes op. Ook praktisch hebben de verschillende materialen andere eigenschappen, wat een invloed heeft op je keuze. Weet je van jezelf dat je heel netjes bent en vlekken meteen opruimt, dan kun je vrijwel elk materiaal kiezen. Lopen er in huis ook kinderen rond en blijft een vlek wel eens wat langer zitten, dan is het verstandig om een materiaal te kiezen dat heel vlekbestendig is.

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons