Jaap.nl gaat met woonwebwinkel voor indirecte concurrentie met Funda


Jaap.nl gooit de strategie van de eigen woonwebwinkel om. In plaats van woonaccessoires, toont de winkel nu, een jaar na lancering, producten en diensten die een wooneigenaar moet helpen bij de verkoop van zijn woning. De invulling is onderdeel van een strategie om indirect de concurrentie met Funda aan te gaan.

“Afgelopen winter zijn we gestart met de optie waarbij particulieren zelf hun woning kunnen verkopen via onze site. Inmiddels hebben 4.000 particulieren zelf hun woning op onze site geplaatst”, aldus Tjeerd Korenstra, die voor Tegelgraaf Media Groep de scepter zwaait bij Jaap.nl, maar ook bij Speurders.nl, Relatieplanet.nl en Huizenzoeker.nl.

“Het is een nieuwe richting die we inslaan. Dat zie je ook bij onze webwinkel.” Bij de start van de woonwebwinkel, een jaar geleden, zette Fonq de whitelabel webshop op voor Jaap.nl. Inmiddels is het beheer van deze winkel in handen van Jaap.nl zelf. “We verkopen nu geen woonaccessoires meer, maar producten die te maken hebben met de verkoop van woningen.”

Dat aanbod moet op termijn uitgebreid worden met meer producten en ook diensten. “Het staat nu nog in de kinderschoenen”, geeft Korenstra toe. De webwinkel moet de dienst, waar eigenaren van een huis zelf hun woning te koop kunnen zetten op Jaap.nl, ondersteunen.

Binnen anderhalve maand, draait de webwinkel nu een ‘aanzienlijke’ omzet. “Vele duizenden euro’s”, verduidelijkt Korenstra zonder exacte cijfers te willen geven. “Onze site gaat over het kopen en verkopen van huizen. Dan moet je ook kijken wat een winkel op je site doet.”

Waar Funda particulieren niet de mogelijkheid biedt om zelf hun woning online te zetten, doet Jaap.nl dit wel. “We bieden met Jaap.nl en met Huizenzoeker.nl een bereik van 1,8 miljoen bezoekers per maand.” Het is volgens Korenstra een meerwaarde ten opzichte van Funda. “We hebben een unieke positie gecreëerd. We gaan niet rechtstreeks de concurrentie aan, maar kunnen van hieruit wel verder groeien.”

In de webwinkel worden diensten verkocht, zoals ‘spotlight’, waarmee een huis extra belicht wordt op de site. Maar ook ‘te koop’-borden gaan er over de toonbank. Het is vooralsnog een beperkt aanbod. Dat wordt de komende maanden uitgebreid. “Bijvoorbeeld met boeken over het verkopen van huizen, of een aanbieding voor een taxatierapport of voorlopige koopcontracten.” Korenstra vervolgt: “Maar ik kan me ook voorstellen dat we er op termijn een landelijke notaris aan gaan koppelen.”

Bron:
https://www.emerce.nl/nieuws/jaapnl-gaat-woonwebwinkel-indirecte-concurrentie-funda

 

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons