Ideale buurt heeft groen, scholen, winkels en een speeltuin

De gemiddelde Belg verwacht niet weinig van zijn woonbuurt: ze moet groen hebben, scholen en winkels moeten dichtbij zijn, er moet gefietst kunnen worden en kinderen moeten plaats krijgen om te spelen. Daar wordt lang niet overal aan voldaan, maar over het algemeen genomen is 2 op 3 wel tevreden. De grootste ergernis bestaat over verkeer, veiligheid is slechts voor 6 procent een probleem.

Welke criteria scoren goed, welke slecht?
·    Voldoende scholen: 88 procent
·    Makkelijk met de fiets: 79 procent
·    Voldoende groen: 74 procent
·    Genoeg winkels: 66 procent
·    Voldoende speelruimte: 57 procent
Het gebrek aan speelruimte voor de kinderen blijkt het grootste probleem te zijn net als winkels in de buurt.

Ruim drie op vier voelt zich thuis in zijn buurt, 59 procent is zelfs trots op de buurt. Voor 18 procent is de woonruimte minder positief: zij zouden willen verhuizen naar een andere buurt.

Alles kan beter
Alles kan beter, en niet alleen de speelruimte. Verkeer zorgt voor de meeste frustratie:
·    Te veel verkeer in de buurt: 21 procent
·    Te vaak lawaai in de buurt: 12 procent
·    Overvolle vuilnisbakken en hondenpoep: 11 procent
·    Zwervuil: 10 procent
·    Vandalisme: 6 procent
·    Vaak tot heel vaak onveilig: 6 procent
De bevindingen komen uit het Vrouwen- en mannenrapport van communicatiebureau fé.

Bron:
https://www.habitos.be/nl/kopen-huren/ideale-buurt-heeft-groen-scholen-winkels-en-een-speeltuin-8587

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons