Hoe installeert en realiseert Oximo “Trust“ bij de online kopers in zijn verkoopprocedure?


De online verkoop van vastgoed is niet alleen theoretisch en  technologisch perfect mogelijk, maar wordt nu al in de praktijk gezet bij  www.oximo.be, dé online vastgoedmakelaar voor de Vlaamse en Brusselse Vastgoedmarkt. 
De voorwaarde evenwel voor deze succesvolle adaptatie in de markt is dat je op zoveel mogelijke manieren “Trust” uitstraalt bij de kopers. Op welke manier probeert Oximo dit vertrouwen te installeren? In het algemeen door zoveel mogelijk transparantie in de processen te voorzien en dit op zoveel mogelijk niveaus van het aankoopproces. 


Bij Oximo wordt dit gedaan als volgt :

In het algemeen door een duidelijk en transparant juridisch kader :
- De Oximo gebruiksvoorwaarden staan te lezen onderaan op elke pagina van de website.
- Bij elke registratie van een gebruiker dienen de gebruiksvoorwaarden vooraf te worden aanvaard.
- Elke actie die de gebruiker-koper onderneemt wordt door het systeem gelogd zowel op het niveau van de website als op het niveau van de overeenstemmende bevestigingsmails.

Op het niveau van de pandfiche:
- Door vanaf de aanvang van de aanbieding te zorgen voor een volledig online verkoopdossier met alle noodzakelijke wettelijke documenten en bijlagen.
- Met een dubbele prijszetting namelijk een direct hebben prijs en een minimumwaarde vanaf dewelke er biedingen mogelijk zijn, een prijszetting die onder meer ook gesteund is op een objectief schattingsverslag.

Op het niveau van de bezichtiging:
-  De kandidaat kopers komen tijdens de kijkdag rechtstreeks in contact met de verkoper idpv de makelaar zodat ze alle bijkomende informatie over het pand rechtstreeks van de verkoper zelf kunnen vernemen.

Op het niveau van de biedingprocedure:
- Een bod is bindend onder voorbehoud tot het bekomen van een financiering. Indien de bieder geen financiering bekomt, kan hij dus afzien van aankoop. In dit geval dient de bieder er wel rekening mee te houden dat er een gebruiksvergoeding verschuldigd is aan Oximo van € 1.500,- btw inclusief, dit om er voor te zorgen dat er niet zo maar nepbiedingen gebeuren.
- De bieder ontvangt van elk bod een bevestigingsmail met verwijzing naar het integrale verkoopdossier zodat hij nadien kan bewijzen op basis van welke verkoopinformatie hij geboden heeft. Indien nadien zou blijken dat deze informatie foutief was heeft de koper daardoor de mogelijkheid om terug te komen op zijn bod of zijn bod te herzien.

Op het niveau van de koopprocedure:
- Indien de verkoper beslist heeft om het bod te aanvaarden, verkrijgt de bieder een aankoopoptie op de woning en word hij uitgenodigd om een eerste deel van het voorschot binnen de 7 kalenderdagen te betalen.
- Dit eerste deel van het voorschot wordt in mindering gebracht van het te betalen voorschot bij ondertekening van de compromis bij de notaris. Dit voorschot dient betaald te worden op de derdenrekening van Oximo. Deze derdenrekening valt onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Oximo als erkend vastgoedmakelaar met BIV-nummer 504341.
- Van zodra het voorschot is betaald, kan er bij de notaris(sen) worden overgegaan tot de ondertekening van de onderhandse verkoopsovereenkomst en de notariële akte.

Op het niveau van de communicatie:
- Enerzijds door te voorzien in een gebruiksvriendelijke website en een gratis telefoonummer.
- Anderzijds door voor elk pand te voorzien in een persoonlijk contact via de Oximo Adviseur die ook expert-schatter is bij wie elke geïnteresseerde koper terecht kan met vragen over het pand zelf of over de Oximo online verkoopprocedure.

Lees hier ook  enkele klantengetuigenissen : http://www.oximo.be/nl/vastgoed-verkopen/klanten-aan-het-woord

 


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag