Hoe geraak je efficiënt van roestvlekken af?

Is er een spoor van roest op je vloer of in je badkamer verschenen? Maak je geen zorgen: met deze remedie op grootmoeders wijze geraak je er makkelijk vanaf… zonder chemicaliën te gebruiken!

Een of ander “vintage” decoratief object op de vloer, een badkameraccessoire, de metalen bevestiging van een spiegel… Roest kan van verschillende bronnen komen. Weet echter dat je zo’n vlekken ook kan verwijderen zonder je tot agressieve chemicaliën te wenden.

Citroensap + zout

Droog eerst het verroeste gedeelte grondig af met een doek. Giet vervolgens citroensap over het te reinigen gebied. Je kan ook witte azijn gebruiken als je dat wilt. Bestrooi vervolgens het te reinigen deel met een laagje zout. Je mag zowel grove korrels als fijn keukenzout gebruiken. Laat dit mengsel dan ruim een half uur werken. Het verroeste gebied moet nadien met een doek of zelfs een schuurspons (voor niet-breekbare oppervlakken) worden gewreven. Spoel en droog grondig af.

Cola

Bevindt de roestvlek zich op een klein, afneembaar onderdeel, kan je dit laatste een nacht in een glas cola laten weken. De roest zou in de vroege ochtend op magische wijze verdwenen moeten zijn!

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons