Het hele jaar door zomer in huis: je terras als tweede woonkamer

Bouwpercelen worden steeds kleiner. En ook terrassen en tuinen volgen deze bouwtrend. Om je beschikbare stukje groen optisch te vergroten, moet je creatief uit de hoek komen. Dat kan door je vloer van binnen door te trekken naar buiten. Je vindt steeds meer passende interieur- en terrasvloeren die je kan combineren. En dat in allerlei soorten materialen en kleuren. Grote tegels zijn ideaal voor een klein terras, omdat er minder voegen zijn. Je kan ook leuke accenten leggen door kleine en grote formaten te combineren.


Evolutie in uitstraling en kleur

Om je terras echt als extra woonruimte te gebruiken, moet je er vlot toegang toe hebben. Ideaal zijn openslaande deuren of een groot schuifraam.
Heel wat materialen kennen een grote evolutie in uitstraling en kleur. Bij betonnen terrasvloeren en printbeton kan je zelfs het reliëf van je tegel kiezen. Sferen uit verschillende culturen worden feilloos in tegels verwerkt, zo haal je het zuiden naar je tuin met warme mozaïektegels. De mogelijkheden en combinaties zijn echt eindeloos. Ook qua kleur. Welke kleur je kiest, is persoonlijk. Maar hou er rekening mee dat een zwarte steen erg grote temperatuurverschillen te verwerken krijgt. In de winter zakt het kwik tot onder het vriespunt, terwijl de tegels in de zomer kunnen opwarmen tot 60° C. Dit zorgt ervoor dat een terras van 10 meter makkelijk een hele centimeter kan uitzetten!


Creëer een ruimtelijk gevoel

Om te vermijden dat je teveel zonnewarmte binnenkrijgt, is een luifel boven je ramen of een terrasoverkapping een aanrader.
Om je terras echt als extra woonruimte te gebruiken, moet je er vlot toegang toe hebben. Ideaal zijn openslaande deuren of een groot schuifraam waardoor de grens tussen binnen en buiten echt verdwijnt. Zo loop je meteen je terras op en kan je de aankleding van beide ruimtes helemaal op mekaar afstemmen. Denk maar aan dezelfde plaids, kussens, bijzettafeltjes of accessoires. Om te vermijden dat je teveel zonnewarmte binnenkrijgt, is een luifel boven je ramen of een terrasoverkapping een aanrader. Daarmee geniet je het hele jaar door van je buitenruimte. Je kan er zelfs verlichting, muziek en verwarming in integreren.

Goed verlicht

Wil je woonkamer optisch verlengen richting je tuin? Dat kan door gericht te werken met verlichting. Je kan hiermee zichtlijnen en hoeken creëren, of bepaalde elementen in je tuin extra in de verf zetten. Zo behoud je ook ’s avonds het dieptezicht. Hou vooraan in je tuin de verlichting zacht en laat dit evolueren naar krachtig achteraan.


Instant gezelligheid met een buitentapijt

Kocht je een woning waarvan het terras al is aangelegd? Maar staan de kleur of het materiaal van de tegels je niet aan? Met een buitentapijt heb je dit in een paar minuutjes weggewerkt. Deze weerbestendige en decoratieve tapijten zijn beschikbaar in een brede waaier aan kleuren, formaten en materialen. Belangrijk is dat je kiest voor een buitentapijt dat waterdoorlatend en UV-bestendig is. En last but not least, test even uit of het aangenaam aanvoelt als je er blootsvoets op loopt.

Bron
Livios

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons