Freya Van den Bossche lanceert Vlaams Verhuurplan

Vastgoedmakelaardij blijft waakzaam voor gesubsidieerde concurrentie De sector was vandaag aanwezig bij de voorstelling van het Vlaams Verhuurplan van minister van Wonen Freya Van den Bossche. Met dit plan hoopt de minister een antwoord te kunnen bieden op de problemen waar de private huurmarkt al jaren mee kampt.

Het plan omvat onder meer een publiekscampagne die eigenaars moet overtuigen via een sociaal verhuurkantoor te verhuren. Met een extra subsidie van 2 miljoen euro per jaar en een tv-spot wil Van den Bossche de SVK’s meer promoten. Daarnaast stelde ze de webtool Huurschatter voor, "waar zowel huurders als verhuurders terecht kunnen om uit te zoeken of ze een faire prijs betalen dan wel vragen voor hun woning". Voorts werd er gerefereerd naar het Huurgarantiefonds en de premies voor sociale dakisolatie. Wil je meer lezen, klik dan hier om het online artikel in De Standaard te lezen.

De Vlaamse vastgoedmakelaardij kaartte eerder al het gebrek aan zuurstof op de private huurmarkt aan, maar was vooraf niet gedetailleerd geïnformeerd over het Vlaams Verhuurplan. De sector zal het dossier bestuderen en ten gepaste tijde reageren met een voorstel dat alle betrokken partijen ten goede zal komen. De vastgoedmakelaardij beklemtoont nu reeds constructief mee te werken aan elke steunmaatregel die de private huurmarkt vooruit helpt, maar toont zich waakzaam voor gesubsidieerde concurrentie door SVK’s.

Bron:
Biv.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag