Freya Van den Bossche lanceert Vlaams Verhuurplan

Vastgoedmakelaardij blijft waakzaam voor gesubsidieerde concurrentie De sector was vandaag aanwezig bij de voorstelling van het Vlaams Verhuurplan van minister van Wonen Freya Van den Bossche. Met dit plan hoopt de minister een antwoord te kunnen bieden op de problemen waar de private huurmarkt al jaren mee kampt.

Het plan omvat onder meer een publiekscampagne die eigenaars moet overtuigen via een sociaal verhuurkantoor te verhuren. Met een extra subsidie van 2 miljoen euro per jaar en een tv-spot wil Van den Bossche de SVK’s meer promoten. Daarnaast stelde ze de webtool Huurschatter voor, "waar zowel huurders als verhuurders terecht kunnen om uit te zoeken of ze een faire prijs betalen dan wel vragen voor hun woning". Voorts werd er gerefereerd naar het Huurgarantiefonds en de premies voor sociale dakisolatie. Wil je meer lezen, klik dan hier om het online artikel in De Standaard te lezen.

De Vlaamse vastgoedmakelaardij kaartte eerder al het gebrek aan zuurstof op de private huurmarkt aan, maar was vooraf niet gedetailleerd geïnformeerd over het Vlaams Verhuurplan. De sector zal het dossier bestuderen en ten gepaste tijde reageren met een voorstel dat alle betrokken partijen ten goede zal komen. De vastgoedmakelaardij beklemtoont nu reeds constructief mee te werken aan elke steunmaatregel die de private huurmarkt vooruit helpt, maar toont zich waakzaam voor gesubsidieerde concurrentie door SVK’s.

Bron:
Biv.be

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons