Een muur van schanskorven: voordelen, nadelen, prijs?

Voordelen

Schanskorven zijn een duurzame oplossing, bestand tegen weer en wind. Groothandelaren verkopen een groot aantal stenen in brede kleuren voor alle omgevingen, vooral omdat schanskorven in verschillende diktes en hoogtes verkrijgbaar zijn. De mogelijkheden tot personalisatie zijn dus zeer ruim! Het onderhoud van een schanskorvenwand is bijna nihil. Merk ook op dat zo’n muur privacy biedt, ongeacht het seizoen. Tot slot is de installatie van een dergelijke wand zeer eenvoudig en is geen fundering vereist.

Nadelen

Een schanskorvenwand is misschien niet voor elke woningstijl geschikt. Het is een kwestie van esthetiek… Weet ook dat de muur een minimale dikte moet hebben, wat een probleem kan zijn op bijvoorbeeld een kleine binnenplaats.

Prijs

Goedkoop is een schanskorvenmuur niet. Voor de kooi moet je ongeveer € 150 tellen (50x20x100 cm) en dan zijn er natuurlijk de stenen zelf: reken tussen € 50 en € 100 per 0,1 m³.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons