Een cv-ketel huren: de voor- en nadelen

Wanneer je een oude, energie-slurpende cv-ketel wil vervangen, sta je voor de keuze: een cv-ketel kopen of huren. Ontdek hieronder wat de voordelen én nadelen zijn van beide opties.

Wanneer je een cv-ketel huurt betaal je maandelijks een vast bedrag zolang de cv-ketel meegaat. Belangrijk om te weten is dat de levensduur van een cv-ketel gemiddeld 12 tot 15 jaar is. Wanneer je een huurcontract afsluit, heb je ook meteen een overeenkomst voor onderhoud en reparatie, waardoor je dus geen onvoorziene kosten hebt. Je zult wel nog instaan voor de installatiekosten. Deze worden meestal niet mee opgenomen in het contract. Informeer je dus zeker goed over al deze kosten. 

Bij de huur van een cv-ketel blijft de ketel ten allen tijde eigendom van de verhuurder. Wanneer je huurcontract afloopt, kun je het natuurlijk wel laten vernieuwen wanneer je dat wenst. 

Maar zijn al deze zaken nu voor- of nadelen? Wij zetten ze nog eens voor jou op een rij. 

Voordelen

  • De kosten worden gespreid over een lange periode 

  • Onderhoud en reparatie zitten bij in de huurkosten 

  • Geen onvoorziene kosten 

  • Snelle interventie bij problemen met de cv-ketel 

Nadelen

  • Op lange termijn komt huren duurder uit 

  • Je bent nooit eigenaar van de cv-ketel 

  • Vroegtijdige beëindiging van je contract leidt tot extra kosten 

  • Bij verkoop van je woning moet het contract afgekocht of doorverkocht worden 

Over een lange periode is het dus voordeliger om een cv-ketel te kopen, maar niet iedereen heeft hier de middelen voor. Kies dus de optie die jou het best past op het moment dat je een nieuwe cv-ketel gaat installeren. 

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons