Een buitendouche: een goed idee

Heerlijk liggen bruinen in het zonnetje en nood aan wat verfrissing? Of misschien wil je wel het exotische vakantiegevoel naar je tuin halen?

Een buitendouche zorgt niet enkel voor de nodige verfrissing, het is ook ontzettend praktisch. In principe neemt een buitendouche weinig ruimte in beslag en het enige wat je nodig hebt is een wateraansluiting in je tuin.

Het ultieme vakantiegevoel
Veel heb je niet nodig om een buitendouche te realiseren, al kun je er zo ver ingaan als je zelf wenst natuurlijk. In principe is het niet moeilijker dan een vrije muur te selecteren en ervoor te zorgen dat het water makkelijk af te voeren valt. Heb je geen muur ter beschikking, dan kun je zelfs voor een volledig losstaand exemplaar kiezen. Houd er dan wel rekening mee dat een beetje privacy is aangewezen. Kies bij voorkeur ook een zonnig plekje om je buitendouche te installeren, het ultieme vakantiegevoel komt zo nog een beetje dichterbij.

Let op je privacy
Beschik je niet over een enorme tuin en wil je toch een buitendouche, kies dan voor een hoekje. Zo kost het minder moeite om de nodige privacy te scheppen. Heb je wat meer ruimte ter beschikking, dan kun je voor een volledige buitenbadkamer gaan. De ideale aanvulling bij je poolhouse.

Een waaier aan mogelijkheden
Qua stijl kun je met je buitendouche alle kanten uit. Een gebrek aan inspiratie? Neem eens een kijkje op Instagram of Pinterest. Je vindt er duizenden voorbeelden, waar je ongetwijfeld ook jouw smaak tussen vindt. Strak en modern of eerder decoratief met mooie muurtegeltjes, een buitendouche kun je volledig naar jouw smaak aanpassen.

Ga er zelf mee aan de slag
Ben je een beetje handig, dan kun je je buitendouche zelf monteren. Ook hier kan het internet hulp bieden, want je vindt er heel wat handleidingen hoe je dit klusje kunt aanpakken. Een waterleiding in je tuin is natuurlijk essentieel, dus bekijk eerst even of deze er al ligt. Pik nog deze zomer een heerlijk verfrissende douche mee in je eigen tuin en installeer een buitendouche. Een kleine investering, waar je heel veel plezier van gaat hebben!

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons