Dit nieuwe parket maakt je het leven gemakkelijker

Ondanks de naam is “quick-step” niet altijd even gemakkelijk om te plaatsen. Hoe dat komt? Omdat je het hier en daar moet snijden om het aan de kamer aan te passen en dat kan je zenuwen op de proef stellen…

Quick-Step, het Belgische bedrijf dat in 1997 het eerste lijmvrije kliksysteem voor parketvloeren uitvond, biedt met voorgesneden platen een nieuwe formule. Dat betekent: gedaan met snijden om door buizen, deuren of zelfs radiatoren te gaan. Unilin, het bedrijf dat de rechten van Quick-Step bezit, biedt deze oplossing aan die op zijn minst interessant is…..

Een medewerker vol ideeën
Het begon allemaal met een “ideeënwedstrijd”: het Belgische bedrijf bood haar medewerkers een workshop aan om innovatieve plannen te bedenken. Twee jaar geleden kwam één van hen met het concept “Readyfit” op de proppen. Het principe? Elke plaats waar een parketvloer moet worden geïnstalleerd, wordt in 3 dimensies gescand en zodra de metingen zijn uitgevoerd, worden de gegevens naar de fabriek gestuurd die de planken voorsnijdt. Dit bespaart tijd, afval en… stof!

Een aanvaardbare meerprijs
Geïnteresseerden moeten 6 euro per vierkante meter bijbetalen, een extra kostenpost die ons zeer redelijk lijkt.

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons