Coronavirus: Goed nieuws voor vastgoed in België?

Bepaalde factoren die de vastgoedmarkt ondersteunen, zijn nog steeds sterk aanwezig, zoals een lage rente en de grote vraag naar nieuwe woningen.

Onroerend goed: de veilige haven bij uitstek?

De hoge volatiliteit van de aandelenmarkten zou ertoe kunnen leiden dat meer beleggers hun toevlucht nemen tot vastgoedbeleggingen eens de covid-19-periode achter de rug is, meent Belfius, en de instelling herinnert eraan dat “tijdens de laatste economische recessie, in de nasleep van de financiële crisis van 2008, de Belgische residentiële vastgoedmarkt ook een grote veerkracht heeft getoond”.

2020, een heel ander jaar

Belfius merkt echter op dat met de coronaviruscrisis “de vastgoedmarkt momenteel vertraagt”. Een situatie die in schril contrast staat met 2019, een recordjaar wat betreft het aantal vastgoedtransacties. Daarna zal de evolutie van de vastgoedmarkt afhangen van de snelheid waarmee de verspreiding van het virus kan worden ingedamd. “Als we ons baseren op het scenario van een geleidelijke opheffing van de lockdownmaatregelen in de komende maanden, kan een groot deel van de huidige schade later in het jaar worden ingehaald”, voegt Belfius eraan toe.

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons