Coronavirus: Goed nieuws voor vastgoed in België?

Bepaalde factoren die de vastgoedmarkt ondersteunen, zijn nog steeds sterk aanwezig, zoals een lage rente en de grote vraag naar nieuwe woningen.

Onroerend goed: de veilige haven bij uitstek?

De hoge volatiliteit van de aandelenmarkten zou ertoe kunnen leiden dat meer beleggers hun toevlucht nemen tot vastgoedbeleggingen eens de covid-19-periode achter de rug is, meent Belfius, en de instelling herinnert eraan dat “tijdens de laatste economische recessie, in de nasleep van de financiële crisis van 2008, de Belgische residentiële vastgoedmarkt ook een grote veerkracht heeft getoond”.

2020, een heel ander jaar

Belfius merkt echter op dat met de coronaviruscrisis “de vastgoedmarkt momenteel vertraagt”. Een situatie die in schril contrast staat met 2019, een recordjaar wat betreft het aantal vastgoedtransacties. Daarna zal de evolutie van de vastgoedmarkt afhangen van de snelheid waarmee de verspreiding van het virus kan worden ingedamd. “Als we ons baseren op het scenario van een geleidelijke opheffing van de lockdownmaatregelen in de komende maanden, kan een groot deel van de huidige schade later in het jaar worden ingehaald”, voegt Belfius eraan toe.

Gerelateerde artikels

3 manieren om te weten of er werken gepland zijn aan een appartementsgebouw!

Als je een bestaand appartement wil kopen is het belangrijk te weten of er werken gepland zijn aan de gemene delen van het gebouw. Als koper zal je daar nu eenmaal in moeten meebetalen. Maar hoe weet je of dat het geval is?
Lees meer

Hoe verloopt de aankoop van een woning?

De aankoop van een nieuwe woning is een belangrijke investering. Het is dan ook belangrijk dat de aankoop correct verloopt, zodat er geen problemen of geschillen ontstaan. We schetsen het hele verloop van de aankoop, van het uitbrengen van het eerste bod tot het ondertekenen van de notariële akte.
Lees meer

Het belang en de voordelen van een schuldsaldoverzekering!

De aankoop van een woning is een grote investering, waarvoor de meeste mensen een lening bij de bank afsluiten. Banken raden aan om een schuldsaldoverzekering te nemen, aangezien dit voor meer zekerheid zorgt. Maar wat is een schuldsaldoverzekering precies en welke voordelen brengt dit met zich mee?
Lees meer

Welke premies en fiscale voordelen geven kopers een duwtje in de rug?

De aankoop van een huis of appartement is voor veel mensen de grootste investering van hun leven. Maar wist je dat er tal van premies en fiscale voordelen bestaan die je bij de aankoop van een woning wat kunnen helpen? In dit artikel geven we je graag enkele interessante tips.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons