Bouw & Wonen versie 4.0 staat nu online!


De site Bouw & Wonen bestaat al vanaf 2002 en heeft sindsdien twee updates gekend. Het voortdurend groeiend aantal bezoekers in combinatie met uitbreidingen veroorzaakten zo nu en dan vertragingen. Dat was de eerste aanleiding om de site te gaan vernieuwen. Tevens werd besloten om tegelijkertijd de functionaliteit van de site op vele vlakken te gaan voorbereiden op uitbreiding. Na maanden van planning en intensief voorwerk gaat de site op 17 augustus live in versie 4.0. 

Wat is er nieuw?
Ten eerste is het uiterlijk opgefrist en is er zorg gedragen voor een betere leesbaarheid.
De eerste aanleiding tot deze update is zeker niet uit het oog verloren en dus is de site niet alleen sneller, hij kan de groei naar de toekomst op alle vlakken aan. Met andere woorden er is niet alleen aan de snelheid gedacht, maar ook de functionaliteit die binnenkort geïnstalleerd wordt, is voorbereid.
“Kleine” aanpassingen zijn direct al meegenomen. Zo ziet u landmarkeringen bij de nieuws-items staan en is “Vastgoed” voorzien van een nieuwe uitgebreide zoekfunctie.

Partners
Naast het vernieuwen van de site staan er nog een aantal zaken op de planning om de kwaliteit van B&W verder op te drijven. Om dit te bereiken zal er onder andere gewerkt worden met grotere of gespecialiseerde partners. Het doel is om op die wijze te zorgen voor een hoger kwaliteitsniveau van de content..
Binnenkort zult u betere content zien als resultaat van de samenwerking met grote partners.

Makelaar-online
Bouw & Wonen Immo, zoals dat tot op heden gekend is, wordt omgedoopt tot B&W Vastgoed en is voorzien van vernieuwende functionaliteiten. Zo is B&W Vastgoed volledig kaartgedreven en kan men door het verschuiven van de kaart, alle woningen of gronden zien die te koop of te huur staan. Heeft u een mooie woning gevonden? Dan kunt u ook in een paar stappen berekenen of u deze woning ook voordelig kunt financieren.

Bouw & Wonen vastgoed is een samenwerking tussen Bouw & Wonen en Makelaar-online.be.
Niettegenstaande de naam van deze laatste het zou laten vermoeden betreft het hier geen online makelaarsplatform waarop online kan gehandeld worden door zowel kopers als verkopers – zoals dit het geval is bij www.oximo.be – maar wel  “gewoon“ een nieuwe Belgische vastgoedsite. Door deze samenwerking is een verdere ontwikkeling van het vastgoed portaal gegarandeerd. Momenteel wordt er dan ook gewerkt aan een Europese database, waardoor u binnenkort via Bouw & Wonen en makelaar-online.be ook naar woningen kunt zoeken in bijvoorbeeld Nederland en Duitsland en Frankrijk.

Nieuwe rubrieken
Er zijn zowel nieuwe als meer uitgebreide, rubrieken bijvoorbeeld
Tips & Advies (nieuw)
Evenementen kalender (uitgebreid)
Videozone (nieuw)
Bedrijvengids (vernieuwd en uitgebreid)
Offertes aanvragen
Nieuwe rubriek: Second Place (binnenkort)

 

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons