12 april 2014

De index voor Belgisch residentieel vastgoed is in het vierde kwartaal van 2013 met 1,1 procent gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal. Op jaarbasis bedraagt de prijstoename een magere 0,2 procent. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie op zijn website.

De index meet de inflatie op de markt voor residentieel vastgoed en dit zowel op de primaire markt (nieuwbouw) als op de secundaire residentiële markt (bestaande woningen). De cijfers werden vrijgegeven in het kader van een algemene Europese index, die Eurostat morgen publiceert.

Vooral de prijzen voor bestaande woningen gingen lager. De index voor bestaand vastgoed daalde van 108,14 punten in het derde kwartaal naar 106,39 in het vierde kwartaal van 2013. De sub-index voor nieuwe woningen laat nog een lichte stijging zien.

Edwin De Boeck, hoofdeconoom van de KBC Group, had de dalende trend twee jaar geleden al voorspeld. “We hebben toen berekend dat de Belgische woningmarkt met 10 procent overgewaardeerd is. Een van de oorzaken is de lage rente, die waarschijnlijk haar bodem heeft bereikt. De zachte landing is ingezet. Ik verwacht niet dat er hevige schokken komen op de woningmarkt. Dat is te danken aan de lichte conjunctuurverbetering. Maar forse prijsstijgingen zoals in het verleden zijn de volgende jaren niet meer aan de orde.”

Bron:
Trends

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag