Alleen wonen: 7 slimme tips voor een veilige woning

Alleen wonen heeft zo zijn voordelen. Je hoeft niet meer aan te schuiven voor een plekje in de badkamer, kiest welke film er ’s avonds gespeeld worden en wat er gegeten wordt. Maar helaas zijn er keerzijdes aan de medaille …
Het aantal mensen die alleen gaan wonen, neemt jaarlijks toe. Helaas zijn net de alleenstaanden een interessant doelwit voor heel wat inbrekers. Het feit dat je slechts alleen bent of er niemand aanwezig is wanneer je de deur uit bent, maakt je misschien kwetsbaar. Tijd om er iets aan te doen en je woning te beveiligen met deze 7 tips!

1. Het juiste licht
Licht is een erg belangrijke veiligheidsfactor. Licht geeft een indicatie van aanwezigheid, waardoor men niet altijd geneigd is om toe te slaan. Toch is het niet handig om 24 uur per dag het licht te laten branden. Het geeft immers een verkeerd beeld en zo is het voor velen gemakkelijker om binnen te snuisteren. Laat het licht dus branden wanneer je thuis bent, maar overdrijf er niet mee. Toch ’s avonds de deur uit? Dan kan je de gordijnen dichtdoen en toch een lampje laten branden waardoor de woning bewoond lijkt.

2. Gadgets!
Helemaal in-to nieuwe snufjes? Dan kan je altijd de digitale weg op. Zo kan je met beweegsensoren licht laten branden, waardoor je meteen in de mot hebt wanneer iemand aan een bepaalde deur staat. Met je tablet kan je altijd bepaalde camera’s of sensoren beheren.

3. Op slot!
Wij vertrouwen vaak blindelings op een slot, maar weet je altijd wie een sleutel heeft? Zo ben je misschien niet altijd zeker van de sleutel bij een appartement. Een eigenaar verandert immers niet altijd de sleutel bij een nieuwe huurovereenkomst. Verander indien mogelijk toch even de sloten voor je ergens inwoont.

Stevigheid
Wie niet helemaal meesurft op de digitale golf – wat niet erg is – kan altijd zijn of haar deur extra stevig beveiligen. Zo zijn er voldoende extra sloten die je kan bevestigen om ervoor te zorgen dat je je veilig voelt. Beveiligen tot daaraan toe, maar vergeet dan ook je huis niet op slot te doen als je de deur uitgaat. 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag