Alleen wonen: 7 slimme tips voor een veilige woning

Alleen wonen heeft zo zijn voordelen. Je hoeft niet meer aan te schuiven voor een plekje in de badkamer, kiest welke film er ’s avonds gespeeld worden en wat er gegeten wordt. Maar helaas zijn er keerzijdes aan de medaille …
Het aantal mensen die alleen gaan wonen, neemt jaarlijks toe. Helaas zijn net de alleenstaanden een interessant doelwit voor heel wat inbrekers. Het feit dat je slechts alleen bent of er niemand aanwezig is wanneer je de deur uit bent, maakt je misschien kwetsbaar. Tijd om er iets aan te doen en je woning te beveiligen met deze 7 tips!

1. Het juiste licht
Licht is een erg belangrijke veiligheidsfactor. Licht geeft een indicatie van aanwezigheid, waardoor men niet altijd geneigd is om toe te slaan. Toch is het niet handig om 24 uur per dag het licht te laten branden. Het geeft immers een verkeerd beeld en zo is het voor velen gemakkelijker om binnen te snuisteren. Laat het licht dus branden wanneer je thuis bent, maar overdrijf er niet mee. Toch ’s avonds de deur uit? Dan kan je de gordijnen dichtdoen en toch een lampje laten branden waardoor de woning bewoond lijkt.

2. Gadgets!
Helemaal in-to nieuwe snufjes? Dan kan je altijd de digitale weg op. Zo kan je met beweegsensoren licht laten branden, waardoor je meteen in de mot hebt wanneer iemand aan een bepaalde deur staat. Met je tablet kan je altijd bepaalde camera’s of sensoren beheren.

3. Op slot!
Wij vertrouwen vaak blindelings op een slot, maar weet je altijd wie een sleutel heeft? Zo ben je misschien niet altijd zeker van de sleutel bij een appartement. Een eigenaar verandert immers niet altijd de sleutel bij een nieuwe huurovereenkomst. Verander indien mogelijk toch even de sloten voor je ergens inwoont.

Stevigheid
Wie niet helemaal meesurft op de digitale golf – wat niet erg is – kan altijd zijn of haar deur extra stevig beveiligen. Zo zijn er voldoende extra sloten die je kan bevestigen om ervoor te zorgen dat je je veilig voelt. Beveiligen tot daaraan toe, maar vergeet dan ook je huis niet op slot te doen als je de deur uitgaat. 

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons