Zo vind je de ideale starterswoning

Het mag dan misschien niet meteen je droomhuis zijn, een starterswoning geeft de kans te genieten van je eigen stekje. Tenslotte is het ook de bedoeling de woning na enkele jaren in te ruilen voor een groter pand. Hoe gaan slimme investeerders te werk? Zo:

Start to renovate!

Koop een verouderd pand, renoveer het zelf, woon er 5 jaar in en verkoop het met winst. Huh, is het echt zó simpel? In theorie wel ja. In praktijk vraagt het een stevig paar werkhanden en een dosis doorzetting (voor de tegenvallers die elke bouw met zich meebrengt). In grootsteden vind je heel wat uitdagende renovatieprojecten, panden van +- 100 m² waar je straffe dingen mee kan doen. 

De prijs voor populairste buurt in spé gaat naar

Welke plaatsen zijn ideaal om te investeren? Buurten die in opmars zijn! Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Gentse Dokken, de komende jaren verandert de omgeving van de drie oudste dokken er in een volledig nieuw stadsdeel aan het water. Gaan de belletjes rinkelen? 

Tuurlijk vraag je je nu af hoe je kan weten welke plekken "trendy to be" zijn. Misschien vertelt jouw smartphone wel meer, ga bijvoorbeeld eens na waar er veel check-ins zijn. 

Bron:
Immovlan


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag