Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

1. Het is slecht voor het milieu: waar, maar niet zo slecht als gedacht


De koelvloeistoffen die gebruikt worden in airco’s zijn extreem schadelijk voor het milieu!” Dat horen we vaak. En het klopt, de vloeistoffen zijn inderdaad schadelijk, maar ze worden gebruikt in een gesloten circuit. Als de airco dus goed afgedicht is, is er dus geen uitstoot op dat vlak. Airco’s verbruiken daarentegen wel veel elektriciteit. Aangezien stroom niet altijd groen is, kan er daar dus wel een schadelijk effect optreden…

2. Het is buiten warmer als we airco gebruiken: waar


Dat is natuurlijk veel voelbaarder in een stedelijke omgeving. De luchtwissels verdrijven de warmte binnenshuis. In drukbevolkte wijken waar veel airco’s geïnstalleerd zijn, kunnen er zo dus “hitte-eilanden” ontstaan…

3. Ze verbruiken heel veel elektriciteit: waar… en niet waar!


Het hangt allemaal af van het model dat je koopt. Vaste airco’s met warmtepomp hebben een veel lager verbruik. Een omkeerbare airco kan in de winter zelfs wat helpen besparen, doordat het een voordelige verwarming is, die ook nog eens even efficiënt is als de elektrische verwarmingstoestellen op de markt.

4. Ze zijn slecht voor de gezondheid: waar… en niet waar!


Het is een kwestie van gebruik. De airco op 18 graden zetten als het buiten 30 graden is, is vragen om problemen. Let er ook op dat airco de lucht droger maakt, wat tot keelpijn en geïrriteerde ogen kan leiden. Gebruik je gezond verstand en alles komt goed!

Daarbij, de filters waarmee sommige airco’s zijn uitgerust verwijderen giftige dampen uit de buitenlucht, wat dan weer heel positief kan zijn voor mensen met allergieën! Weet ook dat sommige airco’s gebruikt kunnen worden als luchtontvochtiger in te vochtige huizen (vooral in de winter).

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag