Pimp je kleinste kamertje

Woonkamer inrichten? Check. Keuken stylen? Check. Toiletruimte decoreren? Je zei? Het WC-vertrek staat vermoedelijk niet op nr.1 van je kluslijst. Het is een puur functionele ruimte, maar grofweg gezien kom je er wel elke dag en dan kan je het evengoed aangenaam maken. 4X DIY-inspiratie om je kleinste kamertje groots te pimpen.

1. Rock ’n’ rol
Zelfgemaakte accessoires geven een extra touch aan je ruimte, en dat geldt zeker voor een toiletpapierhouder. Heb je toevallig een ijzeren kapstok in de weg hangen? Met de juiste plooitechniek tover je hem zo om tot selfmade houder. Denk ook aan minder voor de hand liggende attributen: een tak uit je tuin, een verfborstel, een koperen buis, een schoenveter, ... ze lenen zich verrassend goed tot rolhouder.

2. Tijd voor krijt
De deur, de muren, de achterwand van je toilet, … bedek ze met een laag krijtbordverf. Plaats een doos met vrolijk gekleurde krijtjes in het kleinste kamertje en experimenteren maar (noteer alvast de verjaardagen van geliefde personen!). Leuk: gasten laten vast ook een boodschapje op je muur na.

3. Een beeldige spiegel
Een kleine verandering met groot resultaat. Neem een lijmpistool ter hand en bekleed je spiegel met schelpjes, wasknijpers, kralen, kurk of kleurrijke knopen. Nog een idee is om zelf een rand te schilderen rond je spiegel, wow-effect voor bitter weinig geld!

4. Creatieve structuur voor je lectuur
• Stap 1: Tik ergens een pallet op de kop.
• Stap 2: Zaag de pallet in de breedte doormidden ter hoogte van de 2de balk, zo hou je van het kleinste stuk een rek over.
• Stap 3: Geef je boekenrek een hip kleur.
• Stap 4: Hang je rek op.
• Stap 5: Vul je DIY-rek met glossy magazines.
• Stap 6: Enjoy! 

Nog wat links om ideeën op te doen:
 https://www.pinterest.com/pin/7810999326103535/
 https://www.pinterest.com/pin/358317714079576798/
 http://101pallets.com/pallet-shelves/diy-pallet-bookshelf/ 

Bron:
Immovlan


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag