21 maart 2019

Als je als huurder of verhuurder een huurcontract wil tekenen, volstaat het niet om dat in één exemplaar te doen. Hoeveel exemplaren zijn er wel nodig? Moeten dat allemaal ook originelen zijn?

Als je een huurcontract wil aangaan zie je misschien wel op tegen alle administratie die daarbij komt kijken. Je zou dan ook liever hebben dat je het contract maar één keer moet tekenen en dat er vervolgens een aantal copies van worden genomen. Maar kan dat wel?

Minstens in twee originelen

De wet zegt dat overeenkomsten moeten worden opgemaakt in evenveel originele exemplaren als er partijen zijn. Dat betekent dan ook dat het huurcontract dat je afsluit minstens in twee originelen moet worden opgemaakt. Bovendien moet elke partij ook nog eens een origineel exemplaar ontvangen. Het volstaat dus niet om maar één origineel op te maken en dat vervolgens een aantal keren te kopiëren.

Een derde voor de registratie

Vaak wordt ook nog een derde origineel exemplaar opgemaakt dat dan dient voor de registratie. Om te bewijzen in hoeveel exemplaren het contract opgemaakt werd en dat iedere partij er één ontving kan je onderaan het huurcontract volgende zin opnemen : ‘aldus opgemaakt te (plaats) op (datum) in 3 originele exemplaren waarvan elke partij bevestigt er één te hebben ontvangen en het derde bestemd is voor de registratie’.

Wat riskeer je?
Hou je je hier niet aan dan bestaat de kans dat de geldigheid van de schriftelijke overeenkomst op zich in vraag wordt gesteld. Je riskeert dan via andere elementen het bestaan (en de modaliteiten) van het huurcontract te moeten aantonen.

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag