Een premie van 400 euro om je te helpen je huis te beveiligen!

De premies die door de gemeente worden toegekend zouden de helft van de beveiligingskosten kunnen dekken. Er is echter wel een grens van 400 euro. Een te klein bedrag? Niet volgens huidig burgemeester Sophie De Vos (DéFi): “Volgens techniekers zijn investeringen van duizenden euro’s om je huis aanzienlijk te beveiligen overbodig.” Het klopt inderdaad dat inbrekers eerst kijken hoe snel en gemakkelijk ze hun misdaad kunnen begaan: “Als een inbreker ziet dat hij meer dan 3 minuten nodig heeft om binnen te geraken, zal hij op zijn passen terugkeren.”

Om van de premie te kunnen genieten, moet je eerst beroep doen op een raadgever van de politie, die gratis een vaststelling zal komen doen. De premie bestaat uit een terugbetaling van het mechanische beveiligingssysteem. Let wel, elektrische alarmen en camera’s worden niet terugbetaald. De gemeente heeft op die manier al bijna € 80.000 geïnvesteerd in de beveiliging van haar huizen.

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag