7 tips om je huis tijdens de feestdagen te verkopen

De feestdagen komen eraan. Wat te doen als je in deze periode je woning wilt verkopen? Geen paniek; 7 praktische tips voor deze winterse dagen.

1. Vermeid kerstspullen tijdens de woningfotografie
Sinterklaas is pas net uit het land en dan komen de kerstspullen weer te voorschijn. De woning kan er met alle kerstspullen heel gezellig uitzien, maar in januari heeft iedereen daar genoeg van. Dan is het niet handig dat het huis in kerstsornaat op het internet staat. Plan je de woningfotografie in december? Zorg dan dat tijdens de fotografiesessie alle kerstpullen uit het zicht zijn.

2. Een kerstboom mag best
Maar realiseer je dat hoe groter de kerstboom, des te meer ruimte in de woonkamer wordt opgeslokt. De woning kan hierdoor propperig en klein lijken. Is de woonkamer niet al te groot? Plaats dan één keer een kleinere kerstboom, of plaats grote dennentakken in een vaas. Ook leuk zijn de sloophouten boompjes, die nemen niet zoveel ruimte in en zijn rustig van kleur.

3. Versier in stijl
Versieren is prima, maar maak er geen kermis van. Her en der een kerstaccent brengt vaak meer sfeer dan overal 'kerstprulletjes'.

4. Beperk het aantal kleuren
Veel verschillende kleuren en knipperende lampjes brengen veel onrust in het interieur. Kijkers worden daar door afgeleid. Wij adviseren om versieringen qua kleur af te stemmen op het interieur. Dit jaar zijn natuurlijke kleuren, grijzen en witten trendy. Ook hier kun je een rustige maar feestelijke sfeer mee creëren.

5. Zorg voor licht en warmte
De wintermaanden zijn nu eenmaal donkerder en kouder. Zeker op een druilerige dag, kan een huis hierdoor troosteloos overkomen. Werk daarom met sfeerverlichting. Check of alle lampen (ook de inbouwspotjes) in huis werken en doe ze aan voordat een kijker komt. Is er een open haard? Steek die dan aan voor een bezichtiging. Dit zorgt voor een aangename temperatuur en voor heel veel sfeer. Heb je geen open haard? Steek dan kaarsjes aan. Een groot plateau met veel kaarsen geeft ook een intiem winters sfeertje.

6. Kerst in de tuin
Tuinen en terrassen zien er in de winterperiode meestal niet fraai uit. Wordt het te vol binnen met een kerstboom? Plaats dan bij de voordeur twee kleine verlichte boompjes. Heb je een veranda of overdekt terras? Maak die tijdens een bezichtiging extra gezellig door ze aan te kleden met spreien, nep-bonten kussens, kaarsen, etc. in natuurlijke tinten. Ook kun je het terras aankleden met groene kersttakken. Slim is om een 'winterse' sfeer neer te zetten, dan heb je daar in januari en februari ook nog wat aan.

7. Schakel een verkoopstyliste in
Vind je het lastig om deze tips te vertalen naar jouw huis? Dan kunt u altijd nog een styliste inschakelen. Je krijgt tips over kleurgebruik, indeling en aankleding van alle kamers. Zodat je precies weet op welke manier jouw huis het beste uit de verf komt voor de verkoop. Ook tijdens de feestdagen.

Bron:
Huysveldt.nl

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons