4 tips om uw eigen oase van rust te creëren

Van je woonkamer een (halve) jungle maken blijft een trend. Logisch want niet alleen zorgen planten voor zuurstof. De kleur groen staat ook voor rust en ontspanning.

Ook je tuin kun je omtoveren tot een groene oase van rust, waar je elke minuut van de dag wil doorbrengen. Zelfs als het weer net even wat minder is. Hoe? Weg geven je alvast 4 tips mee.

Werk met hoekjes

Maak verschillende gezellige hoekjes in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor een gezellige eettafel voor een heerlijke barbecue en kies een ander plaatsje voor je lounge waar het heerlijk aperitieven is. In een ander hoekje past misschien wel een leuke vuurkorf of een bartafel? Zo schep je gezelligheid in je hele tuin al moeten we toegeven dat het voor de kinderen misschien net iets minder aangenaam spelen is.

Teak is een evergreen

Teak is nog steeds populair en het materiaal gaat dan ook uitstekend samen met groen. Teak heeft simpelweg een gezellige uitstraling. Een tafel in teak is warm en vaak uniek. Mag het toch wat moderner? Voorzie je tuinset van metalen poten, dat oogt hedendaags en strak. Ongetwijfeld vind je teak die ook jou kan bekoren.

Zorg voor een eyecatcher

Een eyecatcher in de tuin is altijd een goed idee. Bezoekers of jijzelf kunnen hun oog op laten rusten en vaak doet het ook je tuin groter lijken. Een modern terrashaard, een vuurtafel of misschien wel een imposant beeld, het kan allemaal. Weet alleen dat als je kiest voor een object dat ook warmte geeft, de iets koudere avonden gelijk een heel stuk gezelliger worden.

Donkere kleuren

Bij heel wat mensen moet de tuin kleurrijk en frivool zijn, terwijl donkere kleuren net voor meer gezelligheid zorgen. Geef bijvoorbeeld je tuinmuur of je omheining eens een donkergrijze kleur. Die verdwijnen perfect naar de achtergrond, waardoor andere dingen in je tuin meteen beter opvallen.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons