Online je eigen huis inrichten


https://www.mkbservicedesk.nl/4903/online-eigen-huis-inrichten.htm
Het enige wat particulieren hoeven te doen is een foto van hun interieur uploaden. Het programma zet de 2D-foto om naar een 3D-variant en dan kunnen de klanten losgaan. De software van Hom3decorator draait online, via Facebook en via een applicatie die woonwinkels en makelaars op hun website kunnen plaatsen.

Zure verjaardagsgasten
Het idee voor Hom3decorator ontstond bij Joost Reimert toen hij nog eigenaar was van zijn vórige bedrijf, een handelsbedrijf in de bouw. ‘Wanneer ik aan mensen vertelde dat ik in de bouw zat, kreeg ik meteen een zure blik. Zóveel mensen hebben de ervaring dat een verbouwing of nieuwe inrichting net anders uitpakt dan ze hadden verwacht of gehoopt. Wat zou het mooi zijn, zo bedacht ik, als consumenten duidelijker kunnen aangeven wat ze willen. Dat ze een foto van hun huis uploaden en er een dakkapel op kunnen slepen. Of dat mensen een huis op de website van Funda.nl of Jaap.nl aanklikken en kunnen kijken: hoe zouden mijn eigen meubels daar staan?'

Cross-sector ondernemen
En zo werd het idee voor Home3decorator steeds vastomlijnder. Joost stapte met zijn idee naar game-ontwerpers, door via powerpoint zelf in elkaar te knutselen wat hij ongeveer bedoelde. Een aantal ontwerpers heeft hij gesproken, totdat hij de geschikte mensen vond. Nu is Hom3decorator hét voorbeeld van cross-sector ondernemen, een verbintenis tussen twee sectoren: de gamingindustrie en de meubel/huizenbranche. Volgens de directeur is dat een aanvulling voor de meubelbranche: ‘Dat verfrist de wat traditionele kijk van de meubelbranche.’

Klanten
Die IKEA-bank in je huis zetten, of dat mooie kastje van de broccantewinkel om de hoek in je zitkamer schuiven? Joost: ‘Nee, mensen kunnen alléén producten uit ons assortiment in hun huis slepen. Daarvoor hebben we afspraken met fabrikanten uit allerlei segmenten gemaakt: geef ons een deel van je online assortiment, dan mogen jullie onze applicatie op jullie site plaatsen. Met IKEA hebben we nog geen afspraak nee, maar we hebben al meubels van een twintigtal fabrikanten en zijn nog met een stel leveranciers in gesprek. Binnenkort komen er weer 200 nieuwe meubels bij.’

Doel
Waar Joost naartoe wil: dat Hom3decorator dé plek wordt waar mensen heen gaan als ze zich willen oriënteren op meubels. En dat ze daarna pas naar de winkel gaan om de bank – of een soortgelijke – te kopen die ze zo mooi vonden passen in hun huis. Een ander doel: een koppeling maken tussen de meubel/huizenbranche en online publiek. ‘Veel ondernemers in deze branche worstelen met de vraag: internet, hoe kunnen we het gebruiken? Hun winkels worden steeds minder bezocht, terwijl het online verkeer groeit. Nu hebben we een online toepassing gemaakt die wél geschikt is voor de meubelbranche,’ aldus de initiatiefnemer van Hom3decorator.

 

 

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer

5 tips om de ruimte in een kleine woonkamer optimaal te gebruiken!

Het is niet altijd even gemakkelijk om een kleine ruimte in te richten zonder het op een soek te laten lijken. Het is dan ook aangewezen om zoveel mogelijk opbergruimte te voorzien, maar zonder daarbij de harmonie van de ruimte te verstoren, zodat ze nog steeds gezellig en warm blijft aanvoelen. Om je te helpen in je keuze, geven we je vijf tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons