4 tips voor het inrichten van je veranda!

Tip 1 l Denk vooraf na wat je met je veranda wil doen


Koop je een woning met een veranda? Geweldig, maar wat wil je met deze ruimte gaan doen? Teken de inrichting van je veranda vooraf even uit en bekijk welke meubels je erin kwijt kan. Laat je je veranda nog bouwen, dan kun je natuurlijk helemaal creatief uit de hoek komen en de veranda van je dromen laten bouwen. Perfect op maat van je gewenste inrichting.


Tip 2 l Zorg voor de juiste vloerbedekking


Het makkelijkste en vaak ook visueel aantrekkelijkste is het doortrekken van de vloer van de rest van de woning in je veranda. De beste vloerbedekking in een veranda zijn eigenlijk tegels. Ze zijn stevig, makkelijk in onderhoud en beschikbaar in allerlei maten en vormen. Kom je uit de tuin, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over het vuil maken, want een tegel reinig je snel en makkelijk. Dit ligt wel even anders bij tapijt bijvoorbeeld.

Tip 3 l Ga voor een harmonieus geheel


Idealiter kies je in je veranda voor tinten die in het verlengde liggen van de rest van de woning. Houd rekening met de rest van de woning wanneer je je veranda inricht. Een volledig andere stijl is zelden een goed idee. Laat je nog een veranda plaatsen, vraag dan aan de verandabouwer om mee te denken. Bekijk vooraf enkele realisaties voordat je met een verandabouwer in zee gaat.

Tip 4 l Schep een oase aan rust


Een veranda dient om tot rust te komen, daar moet je inrichting dan ook op inspelen. Het vinden van de geschikte meubels is niet altijd even evident, maar beschouw het gerust als een uitdaging. Kom je er niet uit, dan kan een interieurarchitect een helpende hand bieden.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

5 tips om de ruimte in een kleine woonkamer optimaal te gebruiken!

Het is niet altijd even gemakkelijk om een kleine ruimte in te richten zonder het op een soek te laten lijken. Het is dan ook aangewezen om zoveel mogelijk opbergruimte te voorzien, maar zonder daarbij de harmonie van de ruimte te verstoren, zodat ze nog steeds gezellig en warm blijft aanvoelen. Om je te helpen in je keuze, geven we je vijf tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk in te richten.
Lees meer

Een antwoord op 5 vragen over kachels en haarden

Is mijn oude kachel aan vervanging toe? Kies ik voor gas of hout? Zit je ook met vragen over kachels en open haarden? We bundelen vijf lezersvragen uit onze vragenrubriek met het antwoord van een expert.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons