5 tips om de ruimte in een kleine woonkamer optimaal te gebruiken!

De hoogte in


In ruimtes met een kleine oppervlakte moet je de weinige ruimte die je tot je beschikking hebt maximaal gebruiken. Je kan profiteren van de hoogte van de ruimte door te kiezen voor witte opbergunits (of opbergunits in dezelfde kleur als de muur) bovenaan de muren van je woonkamer. Daar kan je grote spullen in kwijt of spullen die minder esthetisch zijn, zoals een stofzuiger of een strijkplank. Let wel op de maximale laadcapaciteit van de meubels, zodat ze mooi blijven hangen aan de muur.

Verf je muren in lichte tinten


Wit, lichtgrijs en lichtblauw zijn ideaal. Tinten die kleine woonkamers een gevoel van comfort en frisheid geven en ervoor zorgen dat ze niet verstikkend zijn. Vermijd koste wat het kost glanzende verf en kies eerder voor zachte en gesatineerde texturen die veel warmer zijn.

Speel met licht


Met sobere gordijnen of rolluiken geniet je optimaal van het natuurlijke licht in de ruimte. Als je hoge plafonds hebt, zijn gordijnen die de volledige lengte van de muur beslaan de beste keuze. Ze zullen de aandacht naar boven trekken en zo de ruimte optisch vergroten, ook als de totale oppervlakte van de kamer beperkt is.

Investeer in multifunctionele meubels


Weinig ruimte betekent natuurlijk ook weinig meubels. Die moeten dus tegelijkertijd praktisch, moduleerbaar en esthetisch zijn. Je kan dus best kiezen voor meubels die meerdere functies vervullen, zoals een salontafeltje met lades, een kruk met opbergruimte voor je bestek of een zetel met opbergruimte onder de zitting. Voeg daar nog wat spiegels aan toe om de hoeveelheid natuurlijk licht en het gevoel van ruimte te vergroten.

Ga voor een hoekbank om een gangeffect te vermijden


Zet geen lange, donkere zetel in een lange, smalle woonkamer. Die zal er alleen maar voor zorgen dat je woonkamer op een gang lijkt. Kies eerder voor een hoekbank in een lichte kleur om een comfortabel en open plekje te creëren. Je kan zelfs extra zitruimte maken door grote kussens op de grond te leggen!


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag