Langlevende boeketten in huis

Niets zo huiselijk als een boeket bloemen op de tafel. Met de volgende tips geniet je nog langer van je bloemen.

Bye bye bacteriën
Zorg dat het water voor de bloemen proper is én blijft. In vuil water zitten bacteriën en daar kunnen bloemen niet tegen. Vervang dus regelmatig (liefs dagelijks) het water, snijd of knip de stengels opnieuw aan en spoel de vaas uit. Zorg dat de bladeren boven de waterlijn blijven.

Bacterievorming is ook de reden waarom sommigen een scheutje (ontsmettend) bleekwater toevoegen aan het water. Doe dat niet bij rozen want die zijn heel chloorgevoelig.

Het geheim van het zakje voeding van de bloemist? Er zit naast wat suiker als voeding ook een beetje chloor in voor de antibacteriële werking.

Nog langer mooi
Als je de regel ‘water regelmatig verversen en stelen aanknippen’ in acht neemt, zou een vers boeket minimum twee weken houdbaar moeten zijn. Wil je extra lang genieten, kies dan snijbloemen die erom bekendstaan lang mee te gaan zoals aronskelk, pioen, chrysant en gerbera.

Liever lauw
Geef je bloemen geen ijskoud water, maar vul de vaas met lauw water dat sneller door de stengels wordt opgenomen. Snijd de stengels liefst schuin af: zo is het oppervlak om water op te nemen groter.

** Plaatsgevoelig**
 Bloemen houden van een constante temperatuur. Zet je boeket dus niet in de tocht, in de volle zon of vlak bij de radiator, het haardvuur of de ijskast.

Veelkleurig populair
Ook bloemen ontsnappen niet aan trends en hypes. Volgens Peter Putmans van Myosotis (Edegem) zijn veelkleurige, wilde boeketten erg in trek. Veel groen in een boeket is dan weer op zijn retour. 

Zelf plukken
Toegegeven, een bloem in de vrije natuur of in je tuin is daar nog altijd op haar mooist maar het is verleidelijk om zelf een boeketje te plukken. Thuis merk je dat zulke (veld)bloemen snel verwelken. Niet alle bloemen zijn geschikt om in een vaas te zetten, maar met goudsbloem, dahlia, vingerhoedskruid, kamille, vergeet-me-nietje of munt moet het wel lukken.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer

5 tips om de ruimte in een kleine woonkamer optimaal te gebruiken!

Het is niet altijd even gemakkelijk om een kleine ruimte in te richten zonder het op een soek te laten lijken. Het is dan ook aangewezen om zoveel mogelijk opbergruimte te voorzien, maar zonder daarbij de harmonie van de ruimte te verstoren, zodat ze nog steeds gezellig en warm blijft aanvoelen. Om je te helpen in je keuze, geven we je vijf tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons