Hoe meer privacy voor je woning creëren?

Geeft het raam van je woonkamer uit op straat? Hebben de buren een ongehinderde inkijk in je slaapkamer? Biedt het badkamerraam zicht op douche of bad? Dan kunnen onze tips je wellicht helpen om meer privacy te creëren.

Een ondoorzichtig raam
Een drastische oplossing: een ondoorzichtig raam. Bij de aankoop van de beglazing voor de woning kunt u al voor een gezandstraald of gezuurd glasblad kiezen. Dergelijke ramen zijn ondoorzichtig maar laten toch nog daglicht binnen. Het is zelfs mogelijk om motieven in het glas aan te laten brengen of om in kleur te werken. In bestaande woningen kun je het doorzichtige glas laten vervangen door een ondoorzichtige variant.

Een ondoorzichtige sticker
Minder kostelijk dan een raam vervangen is een sticker te kleven. Voordeel hier is dat je de sticker ook weer kunt verwijderen wanneer de ruimte bijvoorbeeld een andere functie krijgt. Wel opletten bij het aanbrengen van de sticker dat je geen luchtbellen achter de folie krijgt. 

Een sticker in motief
Wanneer het allemaal wat vrolijker mag en de inkijk maar tot op bepaalde hoogte geblokkeerd dient te worden, kun je ook voor een sticker in motiefvorm opteren. Er zijn verschillende motieven mogelijk: een landschap, bloemen, dieren, een trompe l’oeil.

Spiegelfolie
Om te kijken zonder zelf gezien te worden kan een spiegelfolie een oplossing bieden. Vergewis je er wel van dat de folie ook in het donker zijn eigenschappen bewaart. Anders krijg je net het omgekeerde effect wanneer het buiten donker is en binnen het licht aan is. Dan sta je net te kijk voor alle passanten.

Japanse panelen
Deze paneelgordijnen zijn brede banen die op rails voor of achter elkaar schuiven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: textiel, gelamineerd papier, natuurlijke vezels,… De materiaalkeuze laat toe te spelen met de lichtinval. Aangezien je de panelen open en dicht kunt schuiven, bepaal je ook zelf de mate van inkijk of van zicht op de omgeving.

Beplanting
Een hoge en dichte beplanting kan ook een geschikte oplossing zijn om ongewenste blikken te stoppen. De planten kunnen buiten in de tuin staan of binnen in potten. 

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer

5 tips om de ruimte in een kleine woonkamer optimaal te gebruiken!

Het is niet altijd even gemakkelijk om een kleine ruimte in te richten zonder het op een soek te laten lijken. Het is dan ook aangewezen om zoveel mogelijk opbergruimte te voorzien, maar zonder daarbij de harmonie van de ruimte te verstoren, zodat ze nog steeds gezellig en warm blijft aanvoelen. Om je te helpen in je keuze, geven we je vijf tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons