3 juli 2013

Een relatief nieuwe trend in België is het verhuren van leegstaande kamers. Elk kind verlaat op één of ander moment het ouderlijk nest, dat is normaal, maar het gevolg hiervan is dat er slaapkamers leeg komen te staan. Dit hoeft zeker geen negatief, zwart gat te zijn. Je kan perfect de leegstaande kamer(s) verhuren. De kinderen zijn het huis uit en de slaapkamers staan stof te vangen. Dit wil niet zeggen dat je het grote huis moet verkopen, integendeel. Als je het handig speelt kan je er zelfs geld mee verdienen. Verhuur de leegstaande kamers en breng zo extra geld in het laatje. Vind je het idee nog een beetje onwennig? In Duitsland bestaat dit al jaren en is het een groot succes!

Voordelen kamer verhuren
Leegstaande slaapkamers kan je dus perfect verhuren. Door ongebruikte kamers te verhuren worden ze niet enkel zinvol benut, het huur geld zorgt bovendien maandelijks voor een aanvullend inkomen. Naast dit niet te verwaarlozen voordeel biedt het ook voordelen voor de huurders. De woningprijzen worden altijd maar duurder, wat het voor huurders steeds moeilijker maakt voor een redelijke prijs een woonplaats te vinden. Door je leegstaande kamers te verhuren, krijgen huurders de kans om aan een lagere prijs te huren.

Kamer verhuren praktisch
Ben je al warm voor het idee om een leegstaande kamer te verhuren? Denk wel even goed na voordat je effectief tot verhuren over gaat. Denk goed na welke delen van je huis je wil delen met de huurder en welke delen absoluut privé moeten blijven. Zeker even belangrijk is dat er een badkamer is waar de huurder gebruik van kan maken en dat de verhuurde kamer voldoet aan de comfort- en veiligheidsnormen.

Fiscaal voordeel van een kamer te verhuren in je eigen huis
Een ruimte in je eigen woning verhuren heeft natuurlijk ook een fiscaal kantje. Nog een interessante meerwaarde aan kamerverhuur is dat het gedeeltelijk vrijgesteld is aan inkomstenbelasting. Deze “hospitakamers” zijn namelijk vrijgesteld tot een bedrag van 4 144 euro per jaar. Ben je van plan om een kamer te verhuren? Neem dan toch even contact op met de belastingdienst om je plannen te toetsen aan de fiscale regels en zo latere problemen te vermijden!

Bron:
Bouwenwonen.net


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag