Do’s en don’ts van de inloopdouche

Inloopdouches zijn erg populair. Dat is logisch: ze ogen mooi, voelen ruim aan en passen zich volledig aan de noden van je badkamer aan. Ze zijn bovendien geschikt voor jong en oud. Wat zijn de voordelen en de do’s en don’ts van de inloopdouche? We verkennen met jou het terrein.

Een inloopdouche varieert in breedte van 120 cm tot 200 cm. Je kunt hem in een hoek of vrijstaand plaatsen en daarbij kiezen voor een frontale of (dubbele) zijwaartse instap. De wanden kunnen transparant, ondoorzichtig of in decoratief glas zijn. De inloopdouche kan volledig betegeld zijn of je kunt kiezen voor een combinatie van een douchetub met een glazen wand.

Flexibiliteit troef
In vergelijking met een klassieke douchecabine heeft een inloopdouche veel voordelen. Niet alleen is hij een stuk ruimer dan de standaard 80x80 cm of 90x90 cm. Omdat hij meestal geen deur of gordijn heeft, krijg je altijd een open, ruimtelijk gevoel, zowel in de douche zelf als in de badkamer. Een douche zonder opstapje is bovendien heel toegankelijk. Handig voor wie wat moeilijker ter been is. Daarnaast is een inloopdouche makkelijk te onderhouden en eenvoudig te installeren.

Do’s en don’ts van de inloopdouche?
Net als bij een gewone douche moet de plaats waar de wand komt stabiel en waterpas zijn. Het is niet altijd mogelijk om een vlakke inloopdouche met ingebouwde bak of een betegelde vloer die doorloopt te plaatsen omdat de sifon (het waterslot of de zwanenhals) altijd toegankelijk moet zijn. In dat geval is een opstapje een goed idee. Tenslotte hou je er ook best rekening mee dat een inloopdouche plaats nodig heeft. Bij een te kleine inloopdouche zal het spatwater al snel je vloer blank zetten. Kies in dat geval voor een vast paneel of zelfs een draaideur in glas die het water tegenhoudt.

Bron:
Vanmarcke

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer

5 tips om de ruimte in een kleine woonkamer optimaal te gebruiken!

Het is niet altijd even gemakkelijk om een kleine ruimte in te richten zonder het op een soek te laten lijken. Het is dan ook aangewezen om zoveel mogelijk opbergruimte te voorzien, maar zonder daarbij de harmonie van de ruimte te verstoren, zodat ze nog steeds gezellig en warm blijft aanvoelen. Om je te helpen in je keuze, geven we je vijf tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons